Otroška soba

Otroci v svojih sobicah preživijo ogromno časa. Otroška soba nima le vloge spalnice, temveč tudi igralnice, delavnice in ustvarjalnega kotička. Preverite Pikapoloničino ponudbo pohištva, ležišč, posteljnine, dekoracije in ostalih dodatkov za otroško sobo. Pri nas najdete pester nabor izdelkov blagovnih znamk Pinio, Nuna, Baby Dan, Bambino, Bubaba By FreeOn, Chicco, FreeOn, Motorola, Träumeland, Lagea in drugih.
Preberi več

Pobrskajte po naši zakladnici uporabnih nasvetov.

Nagradna igra

Nagradna igra "Brezskrbno v vrtec ali šolo s povrnjeno kupnino"

Sodelujte v nagradni igri in osvojite super nagrado

Dojenček hitro raste, imate vse, kar potrebuje?

Dojenček hitro raste, imate vse, kar potrebuje?

Pri prvih nakupih za dojenčka moramo biti pozorni na kakovost

Dan družine - Majboljše ideje za preživljanje časa z družino

Dan družine - Majboljše ideje za preživljanje časa z družino

Aktivnosti za preživljanje časa z družino

Otroška soba – spalnica, igralnica, delavnica in ustvarjalni kotiček!

Otroška soba je prostor, v katerem naši otroci preživijo ogromno časa. Zraven prijetnega spalnega okolja daje otroška soba našim najmlajšim tudi prostor za igro in ustvarjanje.

V prodajalnah Pikapolonica najdete vse, kar potrebujete za popolno otroško sobo. Preverite našo ponudbo pohištva, ležišč, posteljnine, dekoracije in ostalih dodatkov za otroško sobo blagovnih znamk Bambino, Chicco, Pinio, FreeON, Bubaba By FreeON in drugih.

Spočiti otroci so srečni otroci

Spočiti otroci so zadovoljni otroci in kadar so zadovoljni otroci, so običajno zadovoljni tudi starši. Kakovosten počitek je bistvenega pomena za dobro naspane otroke, zato je pomembno, da so otroške sobice zasnovane tako, da nudijo našim najmlajšim udobno in mirno spalno okolje.

Otroška posteljica je prvi kos pohištva na katerega pomislimo ob opremljanju otrokove sobe. V prodajalnah Pikapolonica zraven klasičnih otroških posteljic najdete tudi prenosne otroške posteljice, ki jih z lahkoto premikate po prostoru in vzamete s seboj na pot, uporabljate pa jih lahko tudi kot stajice. Stajica je s strani zaprta igralna površina, v kateri se lahko vaš malček varno poigra ali spočije. Vsem staršem, ki si želijo spati v otrokovi neposredni bližini in kljub temu ohraniti mejo med svojim in otrokovim spalnim prostorom, pa priporočamo nakup obposteljne otroške posteljice, ki se jo lahko z nekaj enostavnimi koraki namesti na posteljo staršev. Za preprečitev morebitnih padcev pa lahko otrokovo posteljico dodatno opremite z zaščitno ograjico.

Izbira primernega ležišča in posteljnine je prav tako bistvenega pomena za prijeten in miren spanec. Ležišče naj bo visokokakovostno, posteljnina pa zračna in prijetna na otip. Zraven ležišč in posteljnine pa v prodajalnah Pikapolonica najdete tudi številne druge izdelke, s katerimi poskrbite za udobje tako otrok, kot tudi staršev. Preverite našo ponudbo opornih blazin, vzglavnikov, podlog, dekic, blazin za dojenje in gnezdec, spalnih vreč in mrež proti komarjem oziroma baldahinov.

Čarobne sanje in mirno spanje

Naj se vaš malček v deželo sanj poda s čarobno lučko ali pravljično projekcijo. Nočne lučke in projektorji so med otroci izredno priljubljen pripomoček za premagovanje strahov, ki jih prinaša temna noč. Prijetna svetloba otroka pomiri, hkrati pa ni preveč intenzivna ne moti spanca. Čudovita projekcija zvezdnatega neba pa otroka ponese proti pravljičnemu svetu sanj. 

Otrokova varnost pa je tudi pri nočnem počitku na prvem mestu! Dodatno varnost lahko svojemu otroku zagotovite z elektronsko varuško, saj imate z njeno uporabo vpogled v otrokovo sobo tudi iz drugega prostora. V prodajalnah Pikapolonica najdete audio in video varuške različnih cenovnih razredov, zmogljivosti in specifikacij. S pomočjo elektronske varuške lahko preverite, ali vaš dojenček mirno spi, brez, da bi bili primorani odpreti vrata ali prižgati luč, kar bi lahko zmotilo otrokov spanec. Z baldahinom nad otrokovo posteljico pa lahko svojemu otroku zagotovite še bolj prijeten in miren spanec, saj ga ponoči ne bodo motili nadležni piki komarjev in ostalega mrčesa.

Pohištvo za otroško sobo

Zraven posteljice je v otroško sobico treba postaviti tudi omaro, ki bo služila shranjevanju otroških oblačil. Kljub temu, da so oblačila za dojenčka izredno majhna, jih v prvih mesecih običajno potrebujemo ogromno, zato njihovo shranjevanje zavzame več prostora, kot sprva pričakujemo. Saj veste, otroških oblačil ni nikoli preveč. Naši otroci namreč znova in znova najdejo nove načine packanja.

Mizice in stolčki v otroški sobici sodijo med najbolj priljubljene kose pohištva naših najmlajših. S postavitvijo otroške mizice in stolčkov v otrokovo sobo ustvarite prijeten prostor za kreativno risanje, barvanje in ustvarjanje s plastelinom.

Sedenje pri manjši mizici na manjšem stolčku ima številne prednosti ter spodbuja otrokov razvoj in odraščanje. Kako?

  • Učenje bontona in spoštljivega obnašanja. Malčki, ki sedijo pri otroški mizici, se bodo bolj verjetno počutili odgovorno za red in čistočo ter bodo mizico pospravili za seboj. Pri mizi, ki je primerna otrokovi velikosti, bodo otroci bolj verjetno posnemali odrasli in spoštovali bonton.
  • Vzpodbujanje kreativnosti in ustvarjanja. Kreativni kotiček z otroško mizico in stolčkom je odličen za risanje, pisanje, barvanje, ustvarjanje iz plastelina in še bi lahko naštevali. Prepustite otroški domišljiji prosto pot.

Če boste mizico s stolčki postavili v dnevni prostor, kjer bo otrok jedel, predlagamo, da jo opremite tudi z majhnim otroškim priborom in ostalimi pripomočki za hranjenje. Preverite Pikapoloničino ponudbo čudovitih jedilnih setov s številnimi prikupnimi motivi. Vaš malček bo zagotovo z veseljem pomalical, če ga bo pri tem motiviral ujemajoč set krožnička, pribora in kozarčka. Še posebej, če set krasi ljubka živalca ali malčkov najljubši risani junak!

Udoben in praktičen previjalni kotiček

Novopečeni starši za previjanje porabijo veliko časa. Včasih se zdi, da smo pleničko pravkar zamenjali, naš dojenček pa jo je kar takoj že spet napolnil! Da bo previjanje bolj prijetno, predlagamo, da ustvarite previjalni kotiček, ki bo udoben za dojenčka in praktičen za starša.

Se sprašujete, kaj vse potrebujete za ustvarjanje popolnega previjalnega kotička? V Pikpolonici najdete vse previjalne pripomočke, ki jih boste potrebovali, ko se vaši družini pridruži nov družinski član.

  • Previjalna komoda z velikimi predali za shranjevanje pleničk in ostalih previjalnih pripomočkov.
  • Previjalna blazina služi dojenčkovemu udobju, hkrati pa s prikupnim motivom prijetno popestri previjalni kotiček. Običajno so previjalne blazine izdelane iz materiala, ki ga je enostavno očistiti, zato vam ne bo treba skrbeti za madeže, ki bi utegnili nastati med previjanjem.
  • Pleničke so seveda nepogrešljiv del vsakega previjalnega kotička. Prepričajte se, da boste že pred novorojenčkovim prihodom domov, previjalno komodo dodobra založili z majhnimi pleničkami.
  • Koš za pleničke je zasnovan tako, da preprečuje širjenje neprijetnega vonja po celotnem prostoru.
  • Kozmetika in nega vašega dojenčka naj bo shranjena na dosegu roke, saj bo tako previjanje steklo bolj gladko.

Dekoracija otroške sobe

Pomembno je, da v otroški sobi vzpostavite prijetno okolje, v katerem bo vaš otrok z veseljem preživljal prosti čas, se igral, ustvarjal in zvečer mirno zaspal. Uporabite svojo in otrokovo domišljijo ter v otroško sobo vnesite dodatno toplino in vzdušje s čudovito dekoracijo. Prav tako so nekateri dekorativni dodatki za otroško sobo tudi izredno praktični; na primer baldahin nad posteljico vašega otroka ščiti pred morebitnimi piki komarjev ter mu tako omogoča še bolj miren spanec. V dekorativnem programu prodajaln Pikapolonica najdete številne izdelke za dekoracijo otroške sobice, kot so na primer stenske nalepke, okrasne blazine, analogne ure, otroški fotelji, mehke sestavljanke iz pene ter ostale igralne podloge in še veliko drugega.  

Prikaži več
Zapri