Lučke in projektorji

Filtriraj
Nakupovalne možnosti
Znamka
 1. CHICCO 11 Izdelki
 2. HOLA 1 Izdelek
 3. KIDZ DELIGHT 1 Izdelek
 4. LUMIPETS 3 Izdelki
 5. RABBIT AND FRIENDS 8 Izdelki
 6. VTECH 1 Izdelek
 7. ZAZU 1 Izdelek
Cena
Barva
 1. Bela 11 Izdelki
 2. Črna 1 Izdelek
 3. Modra 4 Izdelki
 4. multucolor 1 Izdelek
 5. Roza 5 Izdelki
 6. Siva 1 Izdelek
 7. Večbarvna 7 Izdelki
Prikazanih 24 od 26 izdelkov
Stran
Razvrsti po
 1. Dodaj na seznam želja
  outlet
  Projektor medvedek Projektor medvedek
  CHICCO 
  Projektor medvedek
  Akcijska cena 17,49 € Redna cena 24,99 €
  Quickview
  -30%
 2. Dodaj na seznam želja
  outlet
  Projektor medvedek Projektor medvedek
  CHICCO 
  Projektor medvedek
  Akcijska cena 17,49 € Redna cena 24,99 €
  Quickview
  -30%
 3. Dodaj na seznam želja
  Mehka lučka, zajček Mehka lučka, zajček
  RABBIT AND FRIENDS 
  Mehka lučka, zajček
  Redna cena 21,99 €
  Quickview
 4. Dodaj na seznam želja
  outlet
  Projekcija Next 2 Moon Projekcija Next 2 Moon
  CHICCO 
  Projekcija Next 2 Moon
  Akcijska cena 31,92 € Redna cena 39,90 €
  Quickview
  -20%
 5. Dodaj na seznam želja
  outlet
  Lučka Sleep Trainer Lučka Sleep Trainer
  KIDZ DELIGHT 
  Lučka Sleep Trainer
  Akcijska cena 16,45 € Redna cena 32,90 €
  Quickview
  -50%
 6. Dodaj na seznam želja
  outlet
  Otroška lučka z glasbo
  HOLA 
  Otroška lučka z glasbo
  Akcijska cena 19,99 € Redna cena 24,99 €
  Quickview
  -20%
Prikazanih 24 od 26 izdelkov
Stran
Razvrsti po

Lučka ali projektor za premagovanje nočnih strahov!

Z razvojem otrokove domišljije se razvija tudi strah pred temo. Tovrsten strah se najpogosteje pojavi med 2. in 3. letom starosti, ko otroške glavice že nadobudno krepijo svojo domišljijo, hkrati pa težko razlikujejo med fantazijskim in stvarnim svetom. Prav tako otrokove misli pred spanjem niso okupirane in zaposlene z igro ali raziskovanjem, kar daje strahovom temne noči veliko prostora v otrokovem domišljijskem svetu.

Nočne lučke in projektorji veljajo za najbolj učinkovita orodja za premagovanje otrokovega strahu pred temo. Nočne lučke niso le izredno praktične, pač pa so običajno tudi zelo prikupne. Izbirate lahko med številnimi ljubkimi motivi – najbolj pogosto gre za lučke v obliki nagajivih živalic. S pomočjo projektorja pa lahko v otrokovi sobici ustvarite pravljično zvezdno nebo, ki bo otroka očaralo, pomirilo in ga poneslo čarobnim sanjam naproti.

Na kaj moramo biti pozorni ob izbiri nočne lučke ali projektorja

Upoštevajte otrokove želje in preference. Konec koncev kupujete izdelek, ki bo vašega otroka vsako noč pospremil v miren spanec. Izberite nočno lučko ali projekcijo, za katero menite, da bi bila vašemu najmlajšemu družinskemu članu najbolj pisana na kožo, malo večje otroke pa lahko brez zadržkov vključite tudi v izbor in nakup izdelka.

Material, iz katerega je lučka izdelana, naj bo otroku prijazen. To je še posebej pomembno pri prenosljivih nočnih lučkah, ki pogosto prevzamejo tudi vlogo igračke. Tovrstni izdelki so običajno izredno mehki, nekateri pa so izdelani tudi iz pliša.

Upoštevajte tudi, da svetloba nočne lučke ne sme biti preveč intenzivna, saj bi presvetel prostor utegnil motiti otrokov spanec. Poglavitna prednost nočnih lučk, v primerjavi z navadnimi lučmi, je ravno to, da so nočne lučke manj svetle, zato otroci ob njih lažje zaspijo. Projektorji s čudovitimi barvami in projekcijo, ki ni moteča ali presvetla, pa otroka pred spanjem še dodatno pomirijo.   Dodatne funkcije omogočajo uporabo nočnih lučk na različne načine – nekateri izdelki omogočajo, da svojemu otroku pred spancem predvajate prijetno uspavanko ali pa očarljivo pravljico za lahko noč. Nekatere nočne lučke in projektorji so dodatno opremljeni tudi s časovnikom, kar omogoča, da se lučka ali projekcija po določenem času sama ugasne. Različne nastavitve pri nekaterih izdelkih omogočajo tudi poljubno izbiro barve in intenzivnosti svetlobe. Nekateri izdelki imajo za lažje upravljanje priložen tudi daljinski upravljalnik.

Prednosti in načini uporabe nočne lučke

Nočne lučke so veliko več, kot le del otroške sobice. Otroci v njih najdejo uteho, tolažbo, nemalokrat pa tudi igračo. Kljub temu nočne lučke niso uporabne le za premagovanje otrokovega strahu pred temo.

Preverite, zakaj in kako jih še lahko uporabljate in katere koristi vam njihova uporaba prinaša!

 1. Ustvarjanje udobnega in varnega spalnega prostora. Številni otroci se bojijo teme, zato jih prikupna nočna lučka ali projekcija pred spancem pomiri ter jim zagotovi občutek varnosti. Tovrstni izdelki pripomorejo tudi k uspešnemu premagovanju travme, ki se lahko zgodi v otrokovih sanjah. Nočne more se namreč pri nekaterih otrocih pojavijo že od 2. leta starosti naprej. Vloga nočne lučke je sooblikovanje spalnega okolja, v katerem se bo otrok počutil varno in udobno.
 2. Za olajšanje nočnih obiskov novorojenčka. Nočne lučke niso namenjene le otrokom - z njimi si pomagajo tudi številni novopečeni starši. V prvih mesecih otrokovega življenja boste svojega najmlajšega družinskega člana zagotovo  obiskali več kot enkrat na noč. Strokovnjaki pa sicer priporočajo, da prenehate s tovrstno uporabo nočne lučke, takoj ko otrok prvič nemoteno spi od večera do jutra. Upoštevajte tudi, da svetloba ne sme biti preveč intenzivna, saj bi utegnila motiti spanec vašega dojenčka. Ravno zaradi tega je v takih primerih uporaba nočne lučke veliko bolj primerna od uporabe stropne luči.
 3. Učenje samostojne uporabe kahlice. Nočna lučka otroka vzpodbudi k samostojnosti pri uporabi kahlice v nočnih urah. Prenosljivo lučko lahko malček enostavno vzame s seboj in se odpravi kopalnici naproti. Prav tako lahko otroka dodatno vzpodbudite z namestitvijo lučk na hodniku ali v kopalnici. Tako mu ne bo treba prižigati stropnih luči, prav tako pa ga od uporabe kahlice ne bo odvrnila tema.

Kdaj je uporaba nočne lučke ali projektorja odsvetovana?

Kljub temu, da ima uporaba nočne lučke številne prednosti, jo v nekaterih primerih tudi odsvetujemo:

 • Kadar nočna lučka oziroma projektor moti otrokov spanec. Za dober spanec je običajno priporočen zatemnjen prostor. Tema človeškim možganom sporoči, da je čas za sprostitev spalnega hormona, t.i. melatonina. Preveč svetlobe bi lahko škodovalo otrokovemu naravnemu spalnemu ritmu. Upoštevajte otrokov odziv na nočno lučko in ne pozabite, da svetloba ne sme biti preveč intenzivna.
 • Kadar svetloba otroka spodbuja k igri, namesto k spancu. Vedno moramo imeti v mislih, da otroška soba ni le spalnica, pač pa tudi igralnica. Svetloba nočne lučke bi utegnila vašega otroka privabiti k igri, kar v poznih večernih urah zagotovo ni dobrodošlo. Čas za spanje pomeni točno to - čas za spanje! Pomembno je, da se otrok tega jasno zaveda. V nasprotnem primeru se boste vsako jutro znova spopadali z otrokovo nenaspanostjo in sitnostjo.

Nočne lučke in projektorji v Pikapolonici!

V prodajalnah Pikapolonica vas čakajo tudi svetovno znane nočne lučke blagovne znamke Lumipet! Prenosljivi medvedki in ostale prikupne živali si svoje priljubljenosti niso prislužili le zaradi visoke funkcionalnosti, pač pa tudi zaradi minimalističnega in ljubkega videza. Mehke lučke se upravljajo z daljincem, izbirate pa lahko med različnimi nastavitvami barv in časovnika.

Zraven tega pa vas pri nas čakajo tudi čudovite nočne lučke in projektorji blagovnih znamk Chicco, Hola, Kidz Delight, Oops, Smoby, Sterntaler in Sweet Dreamers.

Zakaj ne bi svojemu otroku olajšali časa spanca in ga sladkim sanjam naproti pospremili s prikupno nočno lučko ali čudovitim projektorjem?

Preverite Pikapoloničino pestro ponudbo in izberite nočno lučko za svojega najmlajšega družinskega člana! Izbirate lahko med različnimi prikupnimi motivi in številnimi živalmi, kot so na primer prikupni zajčki ali nagajivi oslički. Pri nas boste zagotovo našli izdelek, ki bo razveselil tudi najbolj zahtevne otroške želje.

V primeru, da ne kupujete nočne lučke za dojenčka, pač pa za malo večjega otroka, predlagamo, da malčka vključite v proces izbire in nakupa izdelka. Tako bo svojo novo nočno lučko zagotovo hitro vzljubil in se posledično bolje soočil s strahovi, ki jih prinaša temna noč.

Prikaži več
Zapri