Otroški vozički

Popeljite svojega otroka na sprehod v udobnem, varnem in visokokakovostnem otroškem vozičku. Preverite ponudbo otroških vozičkov priznanih blagovnih znamk FreeON, Joolz, Cybex, Nuna, Joie, Chicco, Maxi-Cosi, Peg Perego in drugih.
Preberi več

Priljubljeni izdelki

 1. Dodaj na seznam želja
  Otroški voziček Book Modular Futura Otroški voziček Book Modular Futura
  PEG PEREGO 
  Otroški voziček Book Modular Futura
  649,99 €
  ali od 16,39 € / mesec
  Quickview
  Otroški voziček Book Modular Futura
 2. Dodaj na seznam želja
  Otroški voziček komplet 3 v 1 Comfort Otroški voziček komplet 3 v 1 Comfort
  FREEON 
  Otroški voziček komplet 3 v 1 Comfort
  589,99 €
  ali od 14,88 € / mesec
  Quickview
  Otroški voziček komplet 3 v 1 Comfort
  Otroški voziček komplet 3 v 1 Comfort
  Otroški voziček komplet 3 v 1 Comfort - Black Edition
 3. Dodaj na seznam želja
  Otroški voziček komplet 3 v 1 Comfort Otroški voziček komplet 3 v 1 Comfort
  FREEON 
  Otroški voziček komplet 3 v 1 Comfort
  589,99 €
  ali od 14,88 € / mesec
  Quickview
  Otroški voziček komplet 3 v 1 Comfort
  Otroški voziček komplet 3 v 1 Comfort
  Otroški voziček komplet 3 v 1 Comfort - Black Edition
 4. Dodaj na seznam želja
  outlet
  Otroški voziček komplet 3 v 1 Elegance Otroški voziček komplet 3 v 1 Elegance
  FREEON 
  Otroški voziček komplet 3 v 1 Elegance
  Akcijska cena 239,99 € Redna cena 399,99 €
  ali od 11,25 € / mesec
  Quickview
  -40%
  Otroški voziček komplet 3 v 1 Elegance

Pobrskajte po naši zakladnici uporabnih nasvetov.

Nagradna igra

Nagradna igra "Brezskrbno v vrtec ali šolo s povrnjeno kupnino"

Sodelujte v nagradni igri in osvojite super nagrado

VIDEO: Vse, kar morate vedeti o pravilni namestitvi v avtosedeža

VIDEO: Vse, kar morate vedeti o pravilni namestitvi v avtosedeža

Janja Kramar, soustanoviteljica Pedosane, v videu svetuje o pravilni namestitvi otroka v

Popeljite svojega otroka v širni svet z udobnim, varnim in skrbno izbranim otroškim vozičkom!

Odločitev za nakup otroškega vozička je odločitev, ki zahteva temeljit razmislek. Pogosto se bodoči starši soočajo s težavo, kako sploh začeti z iskanjem. Na voljo so različne dimenzije, funkcionalnosti, motivi in barve vozičkov, takšni in drugačni kompleti ter različne blagovne znamke. Kako torej v množici izbire izbrati voziček, ki bo najboljši za vašo družino? Izredno pomembno je, da izberete tistega, ki bo najbolj funkcionalen za vas ter najbolj udoben in varen za vašega otroka. 

Še preden se lotite nakupa otroškega vozička, predlagamo, da se seznanite z vsemi možnostmi, tipi otroških vozičkov in blagovnimi znamkami, ki so vam na voljo. 

Preberite več in izberite najboljši voziček za vas in vašo družino.

Kako izbrati otroški voziček?

Nakup otroškega vozička je za družine izredno pomembna odločitev in izbor popolnega otroškega vozička je vse prej kot enostaven. Predlagamo, da se z odločitvijo spoprimete sistematično. Opredelite, kaj natanko pričakujete od nakupa in kako boste voziček uporabljali. Izbirate voziček za novorojenčka, ki ga boste čez nekaj mesecev zamenjali, ali boste raje izbrali komplet, ki ga lahko uporabljate dlje časa? Potrebujete tudi globoko košaro? Iščete tudi otroški avtosedež, ki ga lahko namestite na ogrodje ali pa uporabljate ločeno? Kateri dodatki so najbolj pomembni za vas? So vključeno v ceno? 

Predlagamo, da še pred nakupom razmislite o naslednjih dejavnikih, ki bi lahko vplivali na vašo odločitev:

 1. Denar – Finančne zmožnosti in potrebe se med družinami razlikujejo, zato je smiselno, da najprej določite, koliko denarja ste pripravljeni odšteti za otroški voziček.
 2. Teža – Za družine, ki veliko potujejo in otroški voziček pogosto prenašajo sem ter tja, so bolj primerni lažji otroški vozički. Težji vozički so bolj masivni in trpežni, prav tako pa bolje prenesejo razgiban in neraven teren. Odločite se za težo otroškega vozička, ki najbolj odgovarja vašemu življenjskemu stilu. 
 3. Zlaganje – Enostavno zlaganje je izredno pomembno za tiste družine, ki se pogosto odpravijo na pot z avtomobilom ali pa doma nimajo veliko prostora za shranjevanje otroškega vozička. V takih primerih priporočamo nakup enostavno zložljivega otroškega vozička manjših dimenzij, ki ga enostavno shranite tudi v manjše prostore. 
 4. Kolesa in vzmetenje – Pomislite na teren, po katerem se boste z otroškim vozičkom najbolj pogosto sprehajali. Prepričajte se, da so kolesa in vzmetenje terenu primerna – to velja še posebej v primeru razgibanega in neravnega terena. 

 

Tipi otroških vozičkov

Kompleti vsebujejo različne komponente in izdelke, ki jih boste lahko uporabljali v prvih mesecih oziroma prvih letih otrokovega življenja. V kompletu 3 v 1 ali 2 v 1 tako ne prejmete le otroškega vozička, temveč tudi otroški avtosedež in/ali globoko košaro, ki ju lahko uporabljate tudi samostojno. Kompleti vključujejo:

 • Otroški avtosedež je primeren za otroke od rojstva naprej, zato lahko v njem svojega novorojenčka pripeljete že domov iz porodnišnice. Avtosedeži so testirani v skladu s standardom ECE R44/04 ali I-size. Običajno gre za avtosedeže skupine 0 ali 0+ (po standardu ECE R44/04), ki so primerni za otroke težke med 0 in 10 kg oz. med 0 in 13 kg.
 • Globoka košara je namenjena udobnemu in varnemu prevažanju otrok od rojstva do približno 6. meseca starosti. Pritrditev na ogrodje otroškega vozička je enostavna – običajno se košara pritrdi z enim samim klikom. Košare imajo različne lastnosti in funkcije, kot je na primer nastavljiva strehica in pralna prevleka.
 • Sedežni del otroškega vozička začnete uporabljati, ko otrok že samostojno sedi. Tudi sedežni deli vozičkov imajo različne funkcije in lastnosti, kot so na primer nastavljivost hrbtnega naslona, možnost nameščanja v obe smeri in odstranljivo prednje varovalo. Običajno so opremljeni s pettočkovnim varnostnim pasom. 

Predlagamo, da preverite komponente, funkcije in lastnosti posameznih kompletov in se nato odločite, kateri je tisti, ki vam bo prišel najbolj prav.

V kategoriji Sestavi svoj voziček najdete različne komponente otroških vozičkov iz katerih sestavite svojo kombinacijo popolnega otroškega vozička. Podobno kot pri kompletih 3 v 1 in 2 v 1 lahko pri kombiniranih vozičkih izberete svoj komplet sedežnega dela, globoke košare otroškega avtosedeža, ki jih lahko uporabljate tudi samostojno. Pred nakupom posameznega dela kombiniranega vozička obvezno preverite kompatibilnost elementov. Prav tako lahko izbirate med številnimi dodatki za voziček. Dopolnite ga lahko na primer s kompletom, ki vsebuje vzmetnico za globoko košaro, mehko podlogo za športni del z varnostnim pasom in pokrivalo za globoko košaro z mehko prevleko. 

Športni vozički (marele) so zasnovani tako, da jih lahko preprosto zložite in vzamete s seboj na pot. Zaradi nizke teže in enostavne uporabe so popolni spremljevalci za starše, ki se s svojimi otroci radi odpravijo v svet. Zložene marele zavzamejo malo prostora, zato so odlične sopotnice na avtobusu, vlaku in celo letalu, prav tako pa lahko zloženo marelo brez težav spravite v avtomobilski prtljažnik. Pomembno je, da v prvih mesecih otrokovega življenja uporabljate otroški voziček, namenjen za novorojenčke, zato marela ne pride v poštev. Voziček za novorojenčke lahko zamenjate za športni voziček, ko bo vaš otrok sedel samostojno – običajno so marele namenjene prevažanju otrok starejših od 6 mesecev.

Otroški vozički za dvojčke so nepogrešljiv pripomoček za starše, ki jih je doletela dvojna sreča. Pri nekaterih otroških vozičkih za dvojčke so nastavitve enega in drugega sedeža popolnoma neodvisne, vključno z nastavitvami strehic nad naklonom sedežnega dela. Tako lahko sedež prilagodite vsakemu otroku posebej in jima omogočite miren spanec ali razburljivo raziskovanje okolice.

Dodatki za otroške vozičke so izredno priročni v primerih, da otroški voziček, ki ste ga izbrali, nima določene funkcije, ki je za vas in za vašega otroka bistvenega pomena. V takem primeru lahko dodatek kupite ločeno. Pikapoloničina ponudba dodatkov za otroške vozičke vključuje: 

 • igrače in spirale,
 • senčnike, 
 • tende, 
 • mreže proti komarjem
 • držala za stekleničke,
 • previjalne torbe oziroma torbe za potrebščine,
 • deske ali rolke za prevažanje starejšega otroka,
 • zimske in letne vreče ter podloge. 

Pred nakupom se ne pozabite prepričati, da je dodatek kompatibilen z vašim otroškim vozičkom. 

 

Nakup otroškega vozička je lahko zapleten proces, vendar hkrati tudi izredno zabaven! Prepričani smo, da boste v Pikapolonici našli tistega, s katerim boste lahko skupaj s svojim otrokom z veseljem raziskovali svet.

Želimo vam obilo prijetnih sprehodov, vašemu mlademu raziskovalcu pa varno in srečno vožnjo v enem izmed naših udobnih otroških vozičkov!

 
Prikaži več
Zapri