Športni vozički (marele)

Filtriraj
Nakupovalne možnosti
Znamka
 1. CHICCO 10 Izdelki
 2. CYBEX 6 Izdelki
 3. FREEON 20 Izdelki
 4. JOIE 14 Izdelki
 5. JOOLZ 3 Izdelki
 6. MAST 15 Izdelki
 7. NUNA 1 Izdelek
 8. PEG PEREGO 5 Izdelki
Cena
Barva
 1. Bela 1 Izdelek
 2. Bež 7 Izdelki
 3. blossom 1 Izdelek
 4. cool grey 2 Izdelki
 5. Črna 28 Izdelki
 6. dark gray 1 Izdelek
 7. dark green 2 Izdelki
 8. graphite grey 1 Izdelek
 9. hydra 1 Izdelek
 10. jet black 1 Izdelek
 11. light gray 1 Izdelek
 12. light green 1 Izdelek
 13. Modra 10 Izdelki
 14. Oranžna 1 Izdelek
 15. Rdeča 1 Izdelek
 16. Rjava 1 Izdelek
 17. Rose gold 1 Izdelek
 18. Roza 5 Izdelki
 19. Siva 2 Izdelki
 20. Siva 16 Izdelki
 21. Večbarvna 3 Izdelki
 22. Vijolična 1 Izdelek
 23. Zelena 6 Izdelki
Novi izdelki
 1. Novi izdelki 4 Izdelki
Prikazanih 24 od 74 izdelkov
Stran
Razvrsti po
 1. Dodaj na seznam želja
  Novo
  Otroški voziček Trvl Caviar Otroški voziček Trvl Caviar
  NUNA 
  Otroški voziček Trvl Caviar
  449,99 €
  ali od 11,35 € / mesec
  Quickview
 2. Dodaj na seznam želja
  Otroški voziček M2x
  MAST 
  Otroški voziček M2x
  339,99 €
  ali od 11,02 € / mesec
  Quickview
 3. Dodaj na seznam želja
  Otroški voziček M2x
  MAST 
  Otroški voziček M2x
   
  339,99 €
  ali od 11,02 € / mesec
  Quickview
 4. Dodaj na seznam želja
  Otroški voziček M2x
  MAST 
  Otroški voziček M2x
  339,99 €
  ali od 11,02 € / mesec
  Quickview
 5. Dodaj na seznam želja
  Otroški voziček M2x
  MAST 
  Otroški voziček M2x
  339,99 €
  ali od 11,02 € / mesec
  Quickview
 6. Dodaj na seznam želja
  Otroški voziček M2x
  MAST 
  Otroški voziček M2x
  339,99 €
  ali od 11,02 € / mesec
  Quickview
 7. Dodaj na seznam želja
  Športni voziček Aer
  JOOLZ 
  Športni voziček Aer
  449,99 €
  ali od 11,35 € / mesec
  Quickview
  Športni voziček Aer sage green
  Športni voziček Aer
  Športni voziček Aer special jungle blue
 8. Dodaj na seznam želja
  Otroški voziček M4 Otroški voziček M4
  MAST 
  Otroški voziček M4
  429,99 €
  ali od 10,84 € / mesec
  Quickview
Prikazanih 24 od 74 izdelkov
Stran
Razvrsti po

Zakaj kupiti športni voziček?

Športni vozički oziroma marele so najbolj kompaktni in najlažji člani družine otroških vozičkov. Zaradi majhnih dimenzij in nizke teže so odlični spremljevalci na poti. Zloženi športni vozički zavzamejo izredno malo prostora, zato so odlični sopotniki na avtobusu, vlaku in letalu, prav tako pa lahko športni voziček spravite tudi v manjši avtomobilski prtljažnik. Nekatere družine uporabljajo športni voziček kot drugi voziček – vzamejo ga na primer s seboj na potovanje ali na počitnice, ali pa ga pustijo pri starih starših, tako jim ga ni treba vsakič znova jemati s seboj. 

Preverite Pikapoloničino ponudbo športnih vozičkov blagovnih znamk FreeON, Joie, Peg Perego, Easywalker, in Chicco.

Prednosti športnih vozičkov

 • Preprosto prenašanje Zaradi majhne teže so športni vozički oziroma marele izredno praktični za prenašanje. Tisti najlažji tehtajo le dobrih 5 kg. Pri nekaterih športnih vozičkih sta v ceno vključena tudi torba in trak za prenašanje otroškega vozička, kar pride na poti še posebej prav. Na letalu bo voziček, skrbno shranjen v torbi, zaščiten pred možnostmi poškodb zaradi shranjevanja v malih kotičkih.
 • Priročno zlaganje in shranjevanje Zlaganje športnih vozičkov je običajno izredno priročno, saj jih večina omogoča zlaganje z eno roko. Tako lahko v eni roki držite otroka, z drugo pa hitro in preprosto zložite otroški voziček. Zaradi majhnih dimenzij zložene marele zavzamejo zelo malo prostora in so priročne za shranjevanje. Voziček lahko brez težav spravite tudi v prtljažnik manjšega avtomobila. Prav tako nekateri zloženi športni vozički stojijo samostojno, kar olajša zlaganje stvari v prtljažnik, pa tudi na obisku ne boste več skrbeli, da ga ne bi imeli kam odložiti.
 • Širok nabor in različne funkcije V širokem naboru športnih vozičkov in marel boste zagotovo našli tistega, ki bo najbolj primeren za vašo družino. Pomislite na uporabo športnega vozička – po kakšnem terenu se boste najbolj pogosto sprehajali? Koliko prostora za shranjevanje športnega vozička imate na voljo? Kako pomembno je za vas enostavno manevriranje in možnost zlaganja z eno roko? Se boste z vozičkom pogosto odpravili na počitnice ali potovanje z letalom?

Vse to je treba pri izboru športnega vozička skrbno upoštevati. V Pikapolonici ponujamo športne vozičke različnih barv, oblik, dimenzij, teže in funkcionalnosti. Tako lahko izberete športni voziček oziroma marelo, ki bo vašemu življenjskemu stilu najbolje ustrezal.

Na kaj moramo biti pozorni ob nakupu športnega vozička

V pestri ponudbi športnih vozičkov je včasih težko ugotoviti, kateri je pravi za našo družino. Na kaj pa moramo ob nakupu športnega vozička biti pozorni? 

 • Kolesa in vzmetenje Kolesa vozičkov so lahko izdelana iz različnih materialov. Pomembno je, da izberete športni voziček z vzmetenjem in kolesi, ki so primerna za teren, po katerem se boste najbolj pogosto sprehajali. Praviloma se nekoliko večja in napihljiva kolesa zaradi boljše amortizacije bolje odnesejo na razgibanih terenih, prav tako zdržijo dlje časa. Tako so takšna kolesa bolj primerna za aktivne starše. Manjša kolesa in lažji vozički pa so bolj priročni za tiste družine, ki se s svojimi otroci pogosteje sprehajate po mestu.
 • Višina ročaja Na prvi pogled se nam višina ročaja ne zdi pretirano pomemben element pri izbiri vozička, vendar ga vsekakor ni dobro spregledati. S primerno nastavitvijo ročaja lahko voziček prilagodite svoji višini in se s tem izognete nepravilni drži in bolečinam v hrbtu. Višjim staršem se zaradi podaljšanega ročaja ne bo potrebno sklanjati in jim bo med sprehodom prav tako udobno.
 • Zavora Z zavoro se izognemo nesrečam, ki bi se utegnile zgoditi pri uporabi športnega vozička. Ko se ustavite enostavno pritisnite na nožno zavoro, ki bo poskrbela, da bo voziček ostal tam, kjer želite. 
 • Varnostni pas Varnost otrok je za starše vedno na prvem mestu in želimo si, da bi naše najmlajše zaščitili tudi na sprehodu. Zato je izredno pomembno, da izberete voziček z varnostnim pasom, ki bo vašega otroka varoval pred možnostjo nesreče. Preden se odpravite na sprehod, se vedno prepričajte, da je vaš otrok trdno in varno pripet z varnostnim pasom. Tako se boste izognili možnosti padca otroka iz vozička, ki je eden izmed najbolj pogostih razlogov za poškodbe povezane z vozički. Vozički v Pikapoloničini ponudbi so opremljeni s pet- ali tritočkovnimi varnostnimi pasovi. 
 • Nakupovalna košara Je izredno praktičen dodatek, če se z otroškim vozičkom večkrat odpravite po nakupih. Tako lahko izbrane izdelke enostavno spravite v košaro pod vozičkom, namesto, da nakupovalno vrečko obesite na ročaj. Ker so marele izredno lahke, jih lahko težka vrečka na ročaju zelo hitro prevrne. 
 • Manevriranje Lažji vozički običajno pomenijo tudi bolj enostavno manevriranje. To je še posebej pomembno za starše, ki se s svojim otrokom velikokrat sprehajajo po mestu in v gneči ljudi. 
 • Možnost fiksiranja sprednjih koles Enostavno obračanje sprednjih koles pride zelo prav, še posebej ko se sprehajamo med gnečo ljudi. Takrat, ko pa se premikamo le naravnost naprej, pa pride izredno prav tudi funkcija fiksiranja sprednjih koles. 
 • Udobje Pri športnih vozičkih najprej pomislimo na kompaktnost in priročnost, ne smemo pa pozabiti tudi na otrokovo udobje. Dodatne nastavitve hrbtnega naslona in naslona za nogice omogočajo, da lahko voziček prilagodite željam otroka in mu zagotovite udobno vožnjo. 
 • Način zlaganja in shranjevanje Način zlaganja z eno roko je izredno praktičen in pride zelo prav, ko držite otroka in morate hkrati zložiti otroški voziček. Zlaganje športnih vozičkov je enostavno – zložite ga lahko kot dežnik. Prav zaradi tega se športni vozički imenujejo tudi marele. Tako kot dežniki tudi športni vozički oziroma marele praviloma zavzamejo malo prostora pri shranjevanju, kar pride še posebej prav družinam, ki razpolagajo z manj prostora namenjenega shranjevanju otroške opreme. 
 • Zaščita pred dežjem in soncem Podaljšana strehica vašega otroka na ščiti pred dežjem in soncem, zato se lahko na sprehod odpravite v vseh vremenskih razmerah. Nekatere strehice imajo tudi dodatno UV zaščito in otroka še bolj zaščitijo pred škodljivimi in motečimi sončnimi žarki. 

Dobro je vedeti

Ob nakupu nekaterih športnih vozičkov prejmete tudi različne priročne dodatke, kot sta na primer torba in trak za prenašanje ter prevleka za dež. V primeru, da dodatki niso vključeni v ceno jih lahko kupite ločeno. Preverite našo ponudbo dodatkov za otroške vozičke.

Športni vozički oziroma marele niso primerni za novorojenčke, saj jim ne nudijo ustrezne podpore za glavo.  Uporabljati jih lahko začnete običajno šele, ko dojenček samostojno sedi. Za več informacij o posameznih vozičkih in o primerni starosti otrok, predlagamo, da preberete tehnične specifikacije ali navodila proizvajalca.  

 

Prikaži več
Zapri