Pogosta vprašanja

Hitri odgovori na pogosto zastavljena vprašanja.

Včlanitev v klub in prijava v spletno prodajalno

Kako se včlanim v klub Pikapolonica?
Včlanitev v klub Pikapolonica opravite z izpolnitvijo obrazca na povezavi.
Po uspešno oddani prijavi boste na vpisan elektronski naslov prejeli sporočilo s svojo klubsko številko in povezavo za potrditev članstva. Dokler članstva v klubu ne boste potrdili, nekaterih ugodnosti članstva v klubu ne boste mogli koristiti.

V vaši spletni prodajalni sem že nakupoval/a, zakaj se ne morem vpisati?
Ob prenovi spletne prodajalne smo zaradi varnosti izbrisali vsa gesla obstoječih uporabnikov. Zato vas prosimo, da ponastavite svoje geslo s klikom na to povezavo.

Zakaj na svoj elektronski naslov ne dobim povezave za ponastavitev gesla?
Sporočila za ponastavitev niste prejeli, saj žal v našem sistemu nimamo vpisanega vašega e-naslova ali imamo vpisan drug e-naslov, ki ga morda več ne uporabljate. Prosimo vas, da na povezavi izpolnite obrazec za ponovno prijavo. Po ponovni prijavi pa nam na klub@pikapolonica.com sporočite svojo staro in novo klubsko številko, da združimo oba profila in vam v spletni profil vpišemo staro številko.

Vpis v profil ni deloval, zato sem ponovno izpolnil/a obrazec za registracijo. Kako lahko združim staro in novo klubsko številko?
Na klub@pikapolonica.com nam pošljite staro in novo številko, da vam v profilu zamenjamo številko in boste lahko v spletnem profilu videli staro številko.

Zakaj se ne morem vpisati v spletno prodajalno, tudi za tem, ko sem ponastavil/a geslo?
Običajno strankam povzročajo težave naloženi piškotki. Zato vas prosimo, da pobrišete piškotke iz brskalnika, to lahko storite po navodilih na povezavi.

Popusti in kuponi v spletni prodajalni

Zakaj mi v košarici ne upošteva klubskih cen?
Klub cene veljajo le za člane kluba Pikapolonica, zato se morate prijaviti v spletno prodajalno. Prijavo opravite na povezavi.

Zakaj mi v košarici ne upošteva kode za popust?
Kode za popust veljajo pod posebnimi pogoji (npr. nad določeno vrednostjo). Prepričajte se, da ste izpolnili vse zahtevane pogoje.
V kolikor velja koda le za člane kluba Pikapolonica, se morate prijaviti v spletno prodajalno. Prijavo opravite na povezavi.
Kode za popust nikoli ne veljajo za nakup začetnih in nadaljevalnih formul ali darilnih bonov.

Plačilo spletnega naročila

Je plačilo po predračunu možno?
Plačilo po predračunu žal ni možno. Plačilo za spletni nakup lahko opravite ob dostavi ali ob oddanem nakupu s sistemom PayPal ter z vsemi najpogostejšimi plačilnimi karticami: Maestro, MasterCard, Visa …
NOVO: Ob izbiri osebnega prevzema lahko plačilo opravite tudi na obroke s plačilnim sistemom Leanpay! Več o tem lahko preberete tukaj.

Kako opravim plačilo s PayPalom?
Na zadnjem koraku naročila izberite način plačila Paypal. Ob potrditvi boste preusmerjeni na Paypal spletno aplikacijo, kjer se prijavite in plačilo poravnate z izbranim načinom plačila. Po potrditvi plačila boste preusmerjeni nazaj na pikapolonica.si.

S katerimi karticami lahko plačam svoje naročilo?
Plačilo svojega naročila lahko opravite z vsemi najpogostejšimi karticami, kot so MasterCard, Visa, Maestro ipd. Pozorni bodite le na to, da imate na banki urejeno varno spletno plačevanje 3D secure za kartico, ki jo želite uporabiti.

Kako opravim plačilo s plačilnimi karticami?

V spletni prodajalni pikapolonica ponujamo plačilo z vsemi najpogostejšimi plačilnimi karticami: Mastercard, Maestro, Visa ...

Če želite izvesti plačilo s plačilno kartico v postopku nakupa izberite možnost 'Plačilo s kartico,' kot je prikazano na fotografiji:

Ko stisnete 'Oddaj naročilo' vas sistem preusmeri v plačilni sistem, kjer vnesete podatke o kartici:

Po potrditvi sledite navodilom sistema, da dokončate nakup.

Imam težave pri plačilu s kartico. Zakaj ne morem izvesti plačila?
Najpogostejše težave, ki jih imajo stranke s plačilom s kartico so sledeče:
Neurejeno varno plačevanje s sistemom 3Dsecure (verifikacijski sms, ki je potreben za zaključek plačila).
Zavrnjena transakcija s strani banke (nezadostna sredstva, presežen dnevni limit).
Nedokončan proces plačila (stranke ne počakajo, da sistem vse zaključi in prehitro zaprejo okno).
Prosimo vas, da ponovno poskusite oddati naročilo in sledite postopku plačila opisanem pod zavihkom “Kako opravim plačilo s plačilnimi karticami?” na tej strani.
V kolikor bo transakcija ponovno neuspešna, vas prosimo, da se obrnete na svojo banko, ki vam bo posredovala natančen vzrok zavrnitve transakcije.

Je na pikapolonica.si možno tudi obročno plačilo?
Na pikapolonica.si je odslej možno tudi obročno plačilo s sistemom Leanpay. Leanpay omogoča hitro, enostavno in varno odobritev kredita že v nekaj minutah kar preko spleta. Več o sistemu Leanpay lahko preberete tukaj.

Želel/a bi plačati na obroke, pa v košarici nimam opcije plačila z Leanpay.
Nakup na obroke je v spletni prodajalni pikapolonica.si možen le ob izbiri osebnega prevzema v izbrani prodajalni. V kolikor v košarici nimate opcije plačila na obroke, pojdite korak nazaj na dostavo naročila in izberite, v kateri prodajalni bi želeli prevzeti naročilo. Več o obročnem plačevanju z Leanpay preberite tukaj.

Dostava

Kako hitro dostavite naročene izdelke?
Trudimo se, da vaše naročilo oddamo dostavni službi naslednji delovni dan. V izjemnih primerih, ko je število naročil povečano, lahko pride do zamika in pakiranje traja nekoliko dlje, a se trudimo, da naročilo oddamo v dostavo najkasneje v roku enega tedna.

Prejel/a sem le del naročenih izdelkov, kje je ostanek naročila?
V izjemnih primerih lahko naročilo pošljemo v dveh paketih. Tako vam bo dostavna služba pripeljala dva paketa. Dodatnih stroškov zaradi dostave v dveh delih z naročilom nimate. V kolikor je prišlo do težav z zalogo in dela izdelkov ne boste prejeli bomo vrednost nedobavljenih izdelkov vrnili na enak način, kot je bil uporabljen ob plačilu. Vrnjen znesek boste na svojem bančnem računu videli v roku 5–10 delovnih dni.

Ali lahko naročilo dostavite na drugi naslov?
Seveda, v procesu nakupa lahko izberete možnost, da naslov za dostavo ni enak naslovu za račun. V košarici na koraku

Osebni prevzem

Ali lahko naročene izdelke prevzamem v izbrani prodajalni?
Osebni prevzem je možen v prodajalnah, kjer so vsi izdelki dodani v košarici na zalogi. Seznam prodajaln se generira avtomatsko glede na izbor izdelkov, ki jih imate v košarici.

Seznam je dostopen na 2. koraku zaključka naročila (2. Dostava), izberite možnost Osebni prevzem v izbrani prodajalni in iz spustnega seznama ali preko zemljevida izberite eno izmed ponujenih prodajaln.

Osebni prevzem je možen v delovnem času prodajalne. Odpiralni časi prodajaln so dosegljivi na povezavi tukaj.

Zakaj iz spustnega seznama ne morem izbrati svoje prodajalne?
Osebni prevzem je možen le v prodajalnah, kjer so vsi izdelki dodani v košarici na zalogi.
Seznam prodajaln se generira avtomatsko glede na izbor izdelkov, ki jih imate v košarici.

Seznam je dostopen na 2. koraku zaključka naročila (2. Dostava), izberite možnost Osebni prevzem v izbrani prodajalni in iz spustnega seznama ali preko zemljevida izberite eno izmed ponujenih prodajaln.

Kdaj lahko prevzamem svoje naročilo?
Po oddanem naročilu in uspešnem plačilu boste prejeli dve sporočili:
  1. Potrditev naročila
  2. Obvestilo, da je naročilo pripravljeno za prevzem (običajno v roku 1–2 dni).

Po prejetem 2. sporočilu lahko prevzamete paket v izbrani prodajalni med delovnim časom prodajalne. Delovni čas prodajalne najdete tukaj.

Vračilo izdelkov in plačil

Ali lahko naročene izdelke vrnem?

Potrošnik ima pravico, da brez navedbe razlogov v 14 dneh odstopi od pogodbe sklenjene na daljavo, to je od spletnega nakupa. Odstopni rok poteče 14 dni od dne, ko potrošnik pridobi fizično posest na blagu ali jo pridobi namesto potrošnik tretja oseba, ki ni prevoznik in jo v ta namen določi potrošnik oziroma, v primeru delne izdobave posameznih kosov blaga iz enega naročila rok potečete 14 dni od dne, ko potrošnik pridobi fizično posest na zadnjem kosu blaga ali jo pridobi namesto potrošnika tretja oseba, ki ni prevoznik in jo v ta namen določi potrošnik.

Za uveljavitev pravice do odstopa mora potrošnik z nedvoumno izjavo obvestiti podjetje AKIDS d.o.o., in sicer:

  • preko elektronskega naslova etrgovina@pikapolonica.comz izjavo (lahko uporabite odstopni obrazec, ki ga najdete tukaj), iz katere izrecno izhaja, da odstopa od pogodbe (z navedbo št. naročila); pri čemer ponudnik potrdi prejem obvestila o odstopu od pogodbe na elektronski naslov kupca ('odstop prejet');
  • po pošti na naslov AKIDS Spletna trgovina, Taborska cesta 34, 1290 Grosuplje - z izpolnitvijo in podpisom odstopne izjave (lahko uporabite odstopni obrazec, ki ga najdete tukaj); kot datum odstopa od pogodbe velja datum, ko je pismo datirano s strani ponudnika poštnih storitev;
  • v katerikoli prodajalni Pikapolonica ali Baby Center. Kot datum odstopa od pogodbe velja datum prejema odstopne izjave s strani prodajalne. Vračilo izdelka v poslovalnico ponudnika v roku za odstop od pogodbe se šteje za izjavo o odstopu od pogodbe.
  • preko telefona na telefonski številki: 01 548 37 00. Kot datum odstopa od pogodbe velja datum prejema nedvoumne ustne izjave o odstopu od pogodbe s strani potrošnika.

Več o odstopu od pogodbe in vračilih blaga si lahko preberete v Splošnih pravilih in pogojih poslovanja.

Spletno naročilo je bilo preklicano, plačal/a sem s kartico, kdaj dobim vrnjen denar?
Če ste naročilo že plačali, vam bomo plačani znesek vrnili na enak način, kot je bil uporabljen ob plačilu. Vrnjen znesek boste na svojem bančnem računu videli v roku 5–10 delovnih dni.

Ali lahko izdelke vrnem v najbližji prodajalni Baby Center ali Pikapolonica?
Izdelke kupljene v spletni prodajalni pikapolonica.si lahko v roku 14 dni od prejema vrnete v najbližji prodajalni Baby Center ali Pikapolonica. Prosimo vas, da izdelke prinesete v embalaži, kot ste jih prejeli, nerabljene in predložite številko računa.

 

 

 

Zapri