Politika zasebnosti

Vaša zasebnost je za nas najpomembnejša. Podjetje Pikapoka spoštuje vašo zasebnost in razume skrbi, ki se lahko pojavijo glede zasebnosti in varstva osebnih podatkov, ki nam jih posredujete z obiskom v naših prodajalnah oz. preko naših spletnih strani oz. spletnih prodajaln (v nadaljnjem besedilu: storitve; spletne storitve). Zato vas prosimo, da preberite kako podjetje Pikapoka, d.o.o. (v nadaljevanju: Pikapoka) shranjuje in obdeluje vaše osebne podatke.

Namen Politike zasebnosti je, da vam na enostaven način predstavimo osebne podatke, ki jih zbiramo o vas, na katerih podlagah in za katere namene jih obdelujemo, možnosti glede upravljanja nastavitev vaše zasebnosti ter da vam predstavimo vaše pravice v zvezi z osebnimi podatki.

Politika zasebnosti Pikapolonice je skladna z Uredbo (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 27. aprila 2016 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov ter o razveljavitvi Direktive 95/46/ES (v nadaljevanju Splošna uredba o varstvu osebnih podatkov) in zakonodajo Republike Slovenije ter zajema naslednje informacije:

  • kontaktne informacije podjetja Pikapoka, d. o. o. in kontakt pooblaščene osebe za varstvo podatkov,
  • pravne podlage in nameni obdelave osebnih podatkov,
  • vrste osebnih podatkov, ki jih zbiramo,
  • uporabo piškotkov in sorodnih tehnologij,
  • upravljanje nastavitev zasebnosti,
  • posredovanje osebnih podatkov,
  • roke hrambe osebnih podatkov,
  • varstvo osebnih podatkov,
  • pravice posameznikov v zvezi z osebnimi podatki, vključno s pravico do pritožbe,
  • spremembe politike zasebnosti.

 

1.     UPRAVLJALEC IN KONTAKT

 Upravljalec osebnih podatkov je Pikapoka d. o. o., Slomškova ulica 3, 2250 Ptuj  (v nadaljevanju tudi »Pikapoka«).

Na vaša vprašanja zvezi s to Politiko zasebnosti, zaupnosti vaših osebnih podatkov, načinu obdelave ali na vaše zahteve v zvezi z uveljavljanjem pravic v zvezi z osebnimi podatki, vam bo odgovorila odgovorna oseba in/ali pooblaščena oseba za varstvo podatkov pri Pikapolonici. Stik s pooblaščeno osebo za varstvo podatkov lahko vzpostavite preko zgoraj navedenega naslova ali preko elektronske pošte osebni.podatki@pikapolonica.com.

2.     PRAVNE PODLAGE IN NAMENI OBDELAVE

Pikapoka zbira, beleži, ureja, shranjuje, posreduje in drugače obdeluje osebne podatke, ki jih imamo o vas, na temelju različnih pravnih podlag in za namene, ki so opredeljeni v nadaljevanju dokumenta.

2.1. Obdelava na podlagi pogodbe – nameni

Pikapoka obdeluje osebne podatke za uresničevanje pravic in obveznosti iz sklenjenih pogodb, in sicer:

  1. pogodb o prodaji/nakupu izdelkov – posredovane osebne podatke kupcev v spletni prodajalni na naslovu www.pikapolonica.si (ne glede na prijavo);
  2. pogodb o uporabi storitev – osebne podatke naročnikov storitev (npr. odprtje uporabniškega profila v spletni trgovini, prijava na prejemanje e-novičk ali sms novičk);
  • pogodbe o članstvu v klubu Pikapolonica – posredovane osebne podatke članov kluba na pristopni izjavi v prodajalni Pikapolonica ali na www.pikapolonica.si.

 

V okviru uveljavljanja pravic in izpolnjevanja pogodbenih obveznosti Pikapolonica obdeluje osebne podatke posameznikov za namene identifikacije posameznika, sklenitve pogodbe (čeprav je pogodba o prodaji izdelkov med Pikapolonico in kupcem v spletni prodajalni sklenjena v trenutku, ko Pikapoka kupcu pošlje elektronsko sporočilo s potrditvijo prejetega naročila (»potrdilo o oddanem naročilu«), se šteje, da se posredovani osebni podatki v tem primeru obdelujejo na podlagi pogodbenega pravnega temelja tudi za namen sklenitev pogodbe), za komunikacijo z vami (obveščanje o spremenjenih splošnih pogojev, novi verziji spletne strani, spremenjenih pogojih članstva v klubu ipd.), za zagotavljanje ugodnosti, ki jih prinaša članstvo v klubu Pikapolonica (posebne ugodnosti za člane, klub cene, voščila ipd.), za zagotavljanje podpore uporabnikom (npr. odpravo tehničnih težav), v primeru nakupa pa z namen izvedbe naročila (dobava, dostava izdelkov, izdaja računa, reševanje morebitnih zahtevkov kupca (reklamacije, garancije)), pošiljanje obvestil posameznikom v zvezi z izvedbo naročil in morebitne druge namene, ki so potrebni za izvedbo naročila, za hrambo zgodovine nakupov (le registrirani uporabniki), za izvajanje morebitnih postopkov izterjave ter za lastne računovodske in davčne potrebe.

2.2. Obdelava na podlagi  zakonskih obveznosti – nameni

Pikapoka obdeluje osebne podatke na podlagi zakonskih obveznosti, ki veljajo za Pikapoko (npr. zlasti davčnih predpisov shranjevanje računov, shranjevanje podatkov nagrajencev nagradnih iger, ipd.).

2.3 Obdelava na podlagi  zakonitih interesov - nameni

Pikapoka lahko osebne podatke obdeluje na podlagi zakonitih interesov, za katere si prizadeva Pikapoka, razen kadar nad takimi interesi prevladajo interesi ali temeljne pravice in svoboščine posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki, ki zahtevajo varstvo osebnih podatkov. Kadar gre za nadaljnjo obdelavo podatkov zbranih o posamezniku, Pikapoka opravi presojo skladno s Splošno uredbo o varstvu podatkov. Taka nadaljnja uporaba podatkov v psevdonimizirani ali agregirani (združeni) obliki na primer prestavlja zakonito uporabo podatkov za trženjske in druge poslovne oziroma tehnične analize Pikapoke. Kot dodaten ukrep pri nekaterih oblikah nadaljnje obdelave podatkov o prometu se lahko uporabi tudi brisanje določenih podatkov.

 Na podlagi zakonitega interesa lahko Pikapoka obdeluje osebne podatke v nujno potrebnem in sorazmernem obsegu za zagotovitev delovanja spletnih storitev, zlasti z namenom preprečevanja nepooblaščenega dostopa do vašega uporabniškega računa, širjenje zlonamernih kod, preprečitev goljufij oz. drugih  zlorabe spletnih strani ali  mobilne aplikacije, kot tudi za zaščito svoji pravic intelektualne lastnine v zvezi s spletnimi storitvami.

Na podlagi zakonitih interesov lahko Pikapoka obdeluje vaše osebne podatke tudi za namene neposrednega trženja (v primeru kupcev), preprečevanje zlorab, uveljavljanje zahtevkov ali obrambo pred zahtevki v upravnih in sodnih postopkih.

2.4. Obdelava na podlagi soglasja (privolitve) – nameni

Pikapoka obdeluje osebne podatke na podlagi soglasja za obdelavo osebnih podatkov, ki  jih posameznik poda družbi za naslednje namene:

  1. za namen neposrednega trženja – prejemanja obvestil. Obvestila vsebujejo aktualne ponudbe, ugodnosti in/ali vabila na dogodke upravljalca in njegovih poslovnih partnerjev, vabila k sodelovanju v nagradnih igrah in natečajih ter koristne nasvete, novosti in opomnike iz sveta športa in zdravega življenjskega sloga;
  2. za izvajanje trženjskih analiz in segmentiranja kupcev ter za posredovanje prilagojenih ponudb izdelkov in storitev;
  3. za namen sodelovanja v nagradnih igrah.

Glede na posredovane osebne podatke lahko obvestila in prilagojene ponudbe prejemate preko SMS, MMS na posredovano mobilno telefonsko številko, po elektronski pošti na posredovan e-naslov oz. v tiskani obliki na posredovani naslov.

Svoje soglasje kadarkoli prekličete oz. spremenite na enak način, kot je bilo soglasje dano;   s klikom na gumb 'odjava', ki se nahaja na dnu elektronskega sporočila; v nastavitvah uporabniškega profila, s poslanim sms sporočilom PIKAPOLONICA STOP na 3939 ali s posredovanjem zahteve za preklic soglasja za določen namen na naslov klub@pikapolonica.com.

Kjer soglasje vključuje neposredno trženje na podlagi posameznikovega profila, lahko Pikapoka izvaja razvrščanje posameznikov v segmente na podlagi uporabe spletnih strani Pikapoke za namene prilagojenih ponudb storitev in izdelkov.

3.     OSEBNI PODATKI, KI JIH ZBIRAMO

Pikapoka o vas zbira različne podatke, vključno z osebnimi podatki, s katerimi vas je mogoče neposredno ali posredno določiti (identificirati), v kolikor se vi ali drugi odločijo deliti te osebne podatke s Pikapoko. Podatke prejmemo na več načinov, vključno z nakupovanjem v spletni prodajalni, s prijavo na e-novice (neposredno trženje), registracijo uporabniškega profila v spletni prodajalni, obiskom spletnih strani Pikapoke ali z obiskom v prodajalni Pikapolonica. Pikapoka zbira podatke o vaši uporabi storitev, ki jih ponujamo.

Osebni podatki, ki jih zbiramo:

  1. osnovni osebni podatki kot so: ime in priimek, datum rojstva, elektronski naslov, naslov prebivališča (ulica, številka ulice, poštna številka, kraj, država), naslov za dostavo (ulica, številka ulice, poštna številka, kraj, država), telefonska številka, podatek o predvidenem roku poroda (če nam ga posredujete v prodajalni Pikapolonica) in geslo za zagotovitev varnosti in uporabe naših storitev;
  2. podatki o uporabniškem računu spletne prodajalne, ko se odločite za posredovanje vaših podatkov preko spletnega profila, poleg osnovnih osebnih podatkov, ki nam jih posredujete ob registraciji, zbiramo tudi osebne podatke kot so vsebine in podatki (informacije), ki jih naložite na uporabniški račun ali objavite, pošiljate, posredujete ali drugače delite z uporabo spletne prodajalne (npr. komentarji, ipd.);
  3. podatke o vaših otrocih, ko se odločite za posredovanje njihovih podatkov ob včlanitvi v klub Pikapolonica ali preko spletnega profila, zbiramo osebne podatke kot so ime in datum rojstva vašega otroka;
  4. podatke o nakupu in načinu plačila;
  5. zbiramo tehnične informacije vašega brskalnika, računalnika ali mobilne naprave, ko dostopate do storitev Pikapoke.

4.     PIŠKOTKI 

Ko uporabljate naše spletne storitve se na vaš računalnik naložijo piškotki. Na splošno piškotki in sorodne tehnologije delujejo tako, da v brskalnik ali napravo dodeli edinstveno številko, ki nima nobenega pomena zunaj Pikapoke.

Pikapoka uporablja te tehnologije za prilagoditev izkušnje in za pomoč pri zagotavljanju vsebine, ki je specifična za vašo uporabo.

Seznam piškotkov, ki jih uporablja spletna stran, najdete na tej povezavi.

Za upravljanje zbiranja informacij preko piškotkov ali sorodnih tehnologij lahko uporabite nastavitve v vašem brskalniku ali mobilni napravi. Pikapoka se zavezuje, da vam bo omogočila upravljanje zasebnosti in skupne rabe, vendar ne prevzema odgovornost za zgrešene »Do Not Track« signale preko spletnega brskalnika. Zavrnitev piškotkov lahko povzroči, da vam nekatere funkcije ponujenih storitev ne bodo na voljo.

5.     UPRAVLJANJE NASTAVITEV V UPORABNIŠKEM PROFILU

5.1 Posodobitve uporabniškega profila

Posameznik je dolžan posredovati točne in popolne podatke. Vaše morebitne spremembe osebnih podatkov v uporabniškem profilu spletne prodajalne lahko prijavljeni uporabnik posodobi, prilagodi oz. spremeni v nastavitvah uporabniškega profila.

Spremembe osebnih podatkov lahko sporočite tudi v elektronskem sporočilu na naslov klub@pikapolonica.si.

5.2 Zaprtje uporabniškega računa

V kolikor želite zapreti vaš uporabniški profil spletne prodajalne, lahko to kadarkoli storite s posredovanjem zahteve za zaprtje uporabniškega računa na kontaktni naslov, pisni zahtevi je potrebno predložiti dokazilo o identiteti in naslovu. Profil bo zaprt v roku 10 delovnih dni po pridobitvi pisne zahteve posameznika in dokazil o njegovi istovetnosti.

Zaprtje uporabniškega profila spletne trgovine ne pomeni preklica soglasja (odjave) od prejemanja obvestil neposrednega trženja.

Zaprtje uporabniškega profila tudi ne pomeni izbrisa vaših osebnih podatkov iz baze Pikapolonice.

Upoštevajte dejstvo, da nekaterih osebnih podatkov o vas, ki jih obdelujemo na podlagi pogodbe o nakupu, ne smemo izbrisati. V skladu s predpisi s področja davčnega prava podatke hranimo 10 let od izvedbe naročila oziroma rešitve reklamacije ali vrnitve izdelka.

Obenem se morate zavedati, da lahko vaše objave iz časa aktivnega uporabniškega profila ostanejo vidne tudi po zaprtju uporabniškega profila (npr. komentarji pri izdelkih v spletni prodajalni).

6.     POSREDOVANJE OSEBNIH PODATKOV

6.1 Pogodbeni obdelovalci

Pikapoka lahko posreduje vaše osebne podatke tretjim osebam, s katerimi imamo sklenjene pogodbe o obdelavi osebnih podatkov (v nadaljnjem besedilu: pogodbeni obdelovalci) za namene podpore, analize in stalnega izboljševanja naših storitev, obdelave plačil ali dostavo naročil. Pogodbeni obdelovalci imajo odstop le do tistih osebnih podatkov, ki jih nujno potrebujejo za zagotovitev storitev, ki jih opravljajo za nas, podatkov in samo za namene izvajanja teh nalog v našem imenu in jih ne smejo uporabljati za noben drug namen. Pogodbeni obdelovalci so dolžni varovati vaše osebne podatke.

Pikapoka lahko sodeluje s pogodbenimi obdelovalci, ki za nas obdelujejo statistične podatke, o tem kako uporabljate naše storitve z namenom oglaševanja storitev oz. za prikazovanje informacij, ki bi lahko bile v vašem interesu. Tovrstni obdelovalci razpolagajo samo z anonimiziranimi podatki.

6.2 Javne dostopne informacije

Nekatere informacije o vas so lahko javno dostopne, kot na primer podatki, ki jih posredujete ali delite preko komentarja v spletni prodajalni oz. družbenih omrežjih, ipd.

6.3 Spletne strani in aplikacije tretjih oseb

Vaše osebne podatke lahko z vašo privolitvijo delimo z aplikacijami tretjih oseb, če se odločite za dostop do naših storitev prek takšne aplikacije (npr. Facebook, Google račun). Pikapoka ni odgovorna za to, kar tretje osebe počnejo z vašimi podatki, zato se morate prepričati, da zaupate aplikaciji, in da ima sprejete ustrezne smernice varovanja osebnih podatkov.

Na spletnih mestih Pikapoke obstajajo povezave do spletnih mest, ki niso pod nadzorom s strani Pikapoke. Z obiskom teh strani lahko posredujete svoje informacije tretjim osebam, s katerimi Pikapoka nima sklenjene pogodbe o obdelavi osebnih podatkov. Te spletne strani imajo svojo politiko zasebnosti skladno s katero obdelujejo vaše osebne podatke. Prosimo preberite njihovo politiko zasebnosti, da se seznanite z načinom obdelave vaših osebnih podatkov na spletnih mestih tretjih oseb, ki jih obiskujete.

6.4 Skupni upravljalci

Vaše osebne podatke lahko delimo s pogodbenimi partnerji, s katerimi nastopamo v vlogi skupnega upravljavca, ki skladno s to politiko zasebnosti obdelujejo vaše osebne podatke (npr. primer nagradne igre v sodelovanju z dobavitelji).

6.5 Univerzalno pravno nasledstvo

V primeru  združitve ali če se Pikapoka vključi v poslovno združitev, delitev ali pride do prenosa dejavnosti na tretjo osebo, lahko vaše podatke prenesemo na tretjo oseb, ki je povezana s prevzemom Pikapoke.

6.6 Javni organi

Ne glede na določbe glede časa hrambe osebnih podatkov po Politiki zasebnost, lahko vaše osebne podatke hranimo za daljše obdobje in jih posredujemo  tretjim osebam kot so policija, tožilstvo, sodišče in drugi pristojni državni organi znotraj Republike Slovenije ali zunaj nje, v kolikor presodimo, da je tako posredovanje potrebno in zahtevano z zakonom, vključno za namene preprečevanja, preiskovanja, odkrivanja ali pregona kaznivih dejanj. Vaše osebne podatke lahko posredujemo državnim organom tudi kadar je to potrebno za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov v sodnem postopku ali v upravnem ali izvensodnem postopku.

6.7 Posredovanje podatkov v države, ki niso članice EU ali EG

V primeru uporabe spletnih storitev zunaj držav članic EU se zaradi zagotavljanja spletnih storitev posredovani podatki lahko prenašajo, shranjujejo ali obdelujejo v tretjih državah, kjer zakonodaja s področja varstva osebnih podatkov predpisuje drugačne standarde kot v državah članicah EU oz. EGP. Z uporabo storitev v državah izven EU soglašate, da se lahko osebni podatki prenašajo oz. posredujejo subjektom, ki so v tretjih državah. Pikapoka sicer sama vaših osebnih podatkov ne bo iznašala v države izven EU ali EGP.

7.     ROKI HRAMBE OSEBNIH PODATKOV

Osebne podatke hranimo tako dolgo, kot je potrebno za zagotovitev naših storitev oziroma dlje, v kolikor obstajajo zakonske obveznosti.

Osebni podatki povezani z vašim uporabniškim računom se hranijo do zahteve po izbrisu, pri čemer se podatki, vezani na nakup, ki ga je uporabnik izvedel v spletni trgovini, ohranijo. Zaprtje uporabniškega računa lahko izvedete sami v nastavitvah uporabniškega računa ali pa nas zaprosite za izbris. Zaprtje uporabniškega računa in  izbris vaših osebnih podatkov lahko traja do 10 delovnih dni od popolne zahteve.  Upoštevajte, da lahko nekatere podatke iz zaprtih računov obdržimo v skladu z zakonom, za preprečevanje goljufij, za izterjavo dolgov, reševanje sporov, odpravljanje težav, pomagamo pri preiskavi pristojnih organov, uveljavljamo pogoje uporabe storitev in sprejemamo druge ukrepe, ki jih dopušča zakon. Podatki, ki jih obdržimo bodo obravnavani v skladu s to politiko zasebnosti.

Podatki v zvezi plačilom nakupa v spletni trgovine in z njimi povezani kontaktni podatki o posameznikih se lahko za namen izpolnjevanja pogodbenih obveznosti hranijo do popolnega plačila storitev oz. do morebitnega izteka zastaralnega roka v zvezi s posamezno terjatvijo, ki lahko po zakonu znaša do petih let. Skladno z davčnimi predpisi se izdani računi se hranijo še 10 let po poteku leta, v katerem je izdan račun.

Osebne podatke, ki so pridobljeni na podlagi soglasja, hranimo vse do preklica soglasja, vendar največ 5 let.

Podatke o vas, ki niso več potrebni za namene, za katere so bili zbrani ali kako drugače obdelani lahko anonimiziramo in združimo z drugimi podatki, ki ne omogočajo določitve posameznika za pridobitev vpogleda v statistične informacije, ki so komercialno koristni za Pikapoko, kot je na primer statistika uporabe storitev, ki jih ponujamo. Ti osebni podatki so anonimizirani in ne ponujajo povezave z določljivim posameznikom.

8.     VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

Izvajamo več tehničnih in organizacijskih ukrepov za zagotavljanje varnosti osebnih podatkov med zbiranjem, prenosom in shranjevanjem. Pikapoka si prizadeva primerno varovati vaše osebne podatke, vendar ne jamčimo popolne varnosti osebnih podatkov, ki nam jih posredujete, in ne odgovarjamo za krajo, uničenje, izgubo, namerno ali nenamerno razkritje vaših osebnih podatkov ali informacij o vas. Pikapoka upošteva splošno sprejete standarde za zaščito prejetih informacij tako med prenosom kot po njihovem prejetju, vendar noben način elektronskega prenosa ali shranjevanja ni 100 % varen, zato ne moremo zagotoviti popolne varnosti. Pikapoka uporablja tehnologijo SSL (Secure Sockets Layer), ki zagotavlja šifriranje osebnih podatkov in podatkov kreditnih kartic. Pikapoka sodeluje s podjetjem, ki zagotavlja varnost naših storitev in vaših osebnih podatkov. Strežniki Pikapoke so dodatno zaščiteni z uporabo požarnih pregrad in drugih tehnologij za zagotavljanje varnosti podatkov.

Za varovanje podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam z ustreznim zagotavljanjem varnosti svoje mobilne naprave ali računalnika kot tudi z varovanjem uporabniškega imena, gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svoje elektronske naprave. Da bi zagotovili učinkovitost teh ukrepov pri preprečevanju nepooblaščenega dostopa do vaših osebnih podatkov, se morate zavedati varnostnih funkcij, ki so vam na voljo prek vašega brskalnika. Uporabljajte brskalnik, ki omogoča nastavitev varnostnih funkcij preden posredujete vaše osebne podatke ali podatke kreditnih kartic preko interneta. Upoštevajte dejstvo, da v kolikor uporabljate brskalnik, ki ne podpira uporabe SSL tehnologije, je lahko tak prenos osebnih podatkov tvegan.

Večina brskalnikov omogoča obveščanje v kolikor se nahajate na spletni strani, ki ne zagotavlja varne povezave, ali v kolikor pošiljate podatke prek nezavarovane povezave. Pikapoka vam priporoča, da omogočite te funkcije vašega brskalnika s čimer boste pripomogli k varnosti vaših osebnih podatkov. Prav tako lahko spremljate naslov na katerem se nahajate (URL). Varni spletni naslovi se začnejo z https:// namesto http://, skupaj s simbolom za varno povezavo, ki ga uporablja vaš brskalnik (po navadi je tak simbol ključavnica na začetku spletnega naslova). Tak simbol nakazuje uporabo varne komunikacije s strežnikom. Prosimo vas, da obenem preverite podrobnosti (veljavnost) varnostnega certifikata spletnega mesta kjer se nahajate.

Omejitev odgovornosti 
Pikapoka se zavezuje k varovanju osebnih podatkov in informacij o vas, vendar pa nobena povezava preko interneta ne more biti 100 % varna in ne more garantirati popolne varnosti podatkov, ki nam jih posredujete. Vaše osebne podatke nam posredujete na lastno odgovornost.

9.     PRAVICE POSAMEZNIKOV

Pikapoka zagotavlja uresničevanje pravic posameznikov, na katere se nanašajo osebni podatki.  Zahteve posameznika v zvezi z uresničevanjem pravic se pošljejo na elektronski naslov osebni.podatki@pikapolonica.com ali po pošti na Pikapoka d. o. o., Slomškova ulica 3, 2250 Ptuj. Posameznik je dolžan zahtevi, ki ni posredovana iz e-naslova registriranega uporabnika, predložiti dokazilo o identiteti in/ali naslovu. Pikapoka bo na vašo zahtevo odgovorila skladu z veljavnimi predpisi.

Posameznik ima v zvezi osebnimi podatki naslednje pravice:

9.1 Pravica do dostopa do podatkov

Posameznik lahko kadarkoli zahtevata, da mu Pikapoka potrdi, ali se obdelujejo podatki v zvezi z njim, ter če da, omogoči dostop do osebnih podatkov ter poda informacije v zvezi z obdelavo njegovih osebnih podatkov (npr. o namenu obdelave, vrsti osebnih podatkov, uporabnikih, katerim so bili ali jim bodo posredovani osebni podatki, predvidenem obdobju hrambe podatkov, o tehničnih in organizacijskih ukrepih za varovanje podatkov, idr.).

9.2 Pravica do popravka

Posameznik lahko kadarkoli zahteva, da mu Pikapoka omogoči popravek netočnih osebnih podatkov v zvezi z njim in dopolnitev nepopolnih osebnih podatkov.

Prijavljeni uporabniki lahko to storijo preko nastavitev svojega uporabniškega profila v spletni prodajalni.

9.3 Pravica do izbrisa

Skladno s pogoji, kot jih podrobneje določajo veljavni predpisi, lahko posameznik kadarkoli zahteva, da mu Pikapoka omogoči pravico do izbrisa osebnih podatkov (t.i. pravica do pozabe).

9.4 Pravica do omejitve obdelave

Skladno s pogoji, kot jih podrobneje določajo veljavni predpisi, lahko posameznik kadarkoli zahteva, da mu Pikapoka omogoči pravico do omejitev obdelave osebnih podatkov. Prijavljeni uporabniki spletnih storitev lahko to storite v nastavitvah svojega uporabniškega profila.

Upoštevajte, da v primeru omejitve obdelave določenih osebnih podatkov morda ne bomo mogli zagotoviti popolne storitve.

9.5 Pravica do prenosljivosti podatkov

Posameznik lahko kadarkoli zahteva, da mu Pikapoka omogoči, da osebne podatke v strukturirani, splošno uporabljeni in strojno berljivi obliki, posreduje posamezniku ali prenese na upravljavca po posameznikovem izboru (če je tehnično izvedljivo), pod pogoji, kot jih podrobneje določajo veljavni predpisi.

9.6 Pravica do ugovora

V primeru, da Pikapoka obdeluje osebne podatke na podlagi zakonitih interesov, kot je bilo predstavljeno zgoraj, lahko posameznik v določenih primerih taki obdelavi ugovarja. Pikapoka bo prenehala obdelovati te osebne podatke, razen če presodi, da ima utemeljene in legitimne razloge za nadaljevanje obdelave ali če je obdelava potrebna iz pravnih razlogov.

Ugovor zoper obdelavo osebnih podatkov za namene neposrednega trženja se lahko izvede tudi s preklicem soglasja za prejemanje obvestil tako, s klikom na gumb 'odjava', ki se nahaja na dnu elektronskega sporočila  oz. da sledi navodilom v vsakokrat poslanem obvestilu.

9.7 Preklic soglasja

Posameznik lahko kadarkoli prekliče soglasje, v primerih, ko je podal soglasje za določen namen obdelave vaših osebnih podatkov.

Prijavljeni uporabniki lahko preklic soglasja izvedejo v nastavitvah uporabniškega profila.

Preklic soglasja ne vpliva na zakonitost obdelave osebnih podatkov, ki se je izvajala do njenega preklica.

9.8 Pravica do pritožbe nadzornemu organu

Posameznik ima pravico vložiti pritožbo Informacijskemu pooblaščenec Republike Slovenije, v kolikor meni, da se njegovi osebni podatki obdelujejo v nasprotju z veljavnimi predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov. Postopek pritožbe pri nadzornem organu je objavljen na spletni strani nadzornega organa.

10.  SPREMEMBE POLITIKE ZASEBNOSTI

Pikapoka si pridružuje pravico do spremembe politike zasebnosti glede na razmere in zakonodajo s področja varstva osebnih podatkov. Prosimo vas, da jo občasno pregledate.

O vseh spremembah glede obdelave vaših osebnih podatkov in/ali spremembe (posodobitve) politike zasebnosti, vas bomo ustrezno predhodno obvestili. Prav tako bodo spremembe politike zasebnosti  pravočasno objavljena na naših spletnih straneh.

V kolikor ne soglašate s politiko o zasebnosti, vas prosimo, da prenehate z uporabo naših  spletnih storitev in zaprete svoj uporabniški profil oz. prekličete podana soglasja.

 

Pikapoka, d. o. o.
Ptuj, januar 2020

 

Zapri