Previjanje in nega

Previjanje in nega predstavljata velik del obveznosti, s katerimi se novopečeni starši srečujejo vsak dan. Izberite visokokakovostne previjalne in negovalne izdelke blagovnih znamk Chicco, Braun, Pic, Mam, Bambo Nature, Kit & Kin, Pampers, Violeta, Galex, Vics in drugih. Naj se previjanje iz obveznosti spremeni v prijetno priložnost za zbliževanje z vašim najmlajšim družinskim članom.
Preberi več

Pobrskajte po naši zakladnici uporabnih nasvetov.

Nagradna igra

Nagradna igra "Brezskrbno v vrtec ali šolo s povrnjeno kupnino"

Sodelujte v nagradni igri in osvojite super nagrado

Nagradna igra: »Z Bambo Nature do športnega vozička«

Nagradna igra: »Z Bambo Nature do športnega vozička«

Sodelujte v Bambo Nature nagradni igri. Cybex športni

Dojenček hitro raste, imate vse, kar potrebuje?

Dojenček hitro raste, imate vse, kar potrebuje?

Pri prvih nakupih za dojenčka moramo biti pozorni na kakovost

Dojenčki so tako drobna in nežna bitja. V prvih mesecih življenja so povsem odvisni od nas in ves čas zahtevajo našo neprekinjeno pozornost; tako pri hranjenju, kot tudi pri oblačenju ter previjanju. Previjanje in nega sta bistvenega pomena za dojenčkovo zdravje in dobro počutje, zato je pomembno, da si izberete praktične dodatke in negovalne pripomočke najboljše kakovosti.

Dojenčkova nega se začne že s prvim dnem v porodnišnici, ko pride čas za prvo menjavo pleničk, prvo preoblačenje in nežno umivanje. Z dojenčkovo rastjo se spreminja tudi način nege ter negovalni pripomočki, ki jih starši potrebujemo. Tudi, če se vam zdi, da se previjanje ne bo nikoli končalo, bo minilo, kot bi mignili in vaš dojenček bo samostojno uporabljal stranišče.

Prvo kopanje in zabava v vodi

Vsak starš se spominja otrokovega prvega kopanja, ki za mlado družino predstavlja prav posebno prelomnico. Čofotanje postane reden del družinske jutranje ali večerne rutine in pomembno je, da izberete kakovostne kopalne pripomočke, saj jih boste uporabljali prav vsak dan.Vam bodo kopanje olajšali, otroku pa ga bodo popestrili. Ne pozabite pa tudi na nego otrokove kože po kopanju! Banjica, prilagojena dojenčkom, je v prvih mesecih nepogrešljiv del otroške opreme. V njej je dojenčka lažje kopati, kot pod tušem ali v večji banji. Postavite jo lahko na mizo ali drugo visoko površino, s tem pa delo olajšate tudi sebi. V otroški banjici se bo bolje počutil tudi dojenček, saj mu bo manjši prostor predstavljal več varnosti. Da mu bo med kopanjem res prijetno, ga lahko v prvih tednih ovijete v tetra pleničko, ki se bo nežno prijela njegova telesa.

Dojenčki hitro rastejo in kmalu bodo ugotovili, da je kopanje zelo zabavno. Želeli bodo raziskovati in čofotati. Ker jih bo veliko težje držati, si lahko pomagate s praktičnimi ležalniki in sedeži za kopanje, ki jih preprosto namestite v otroško ali veliko banjo.

Po kopanju dojenčka zavijte v mehko in dobro vpojno brisačko. Naj bo dovolj velika, da lahko dojenčka celega zavijte vanjo. Pomembno je, da mu je po kopanju prijetno in toplo, saj si zagotovo ne želite, da bi se prehladil.

Nega s kakovostno kozmetiko

Dojenčkova nežna koža zahteva kakovostno kozmetiko, ki vsebuje preverjene in varne sestavine. Nega dojenčkove kože je pomembna, saj lahko z ustrezno nego preprečite morebitne izpuščaje, vneto kožo, predvsem pa poskrbite, da bo koža nahranjena in navlažena. Še posebej v hladnih mesecih poskrbite, da je koža zaščitena tudi pred vremenskimi vplivi.

Preverite kakovostno kozmetiko prodajalne Pikapolonica! Izdelki v naših prodajalnah so izdelani iz otroku prijaznih in varnih sestavin.

Predlagamo, da v kozmetično zbirko vašega dojenčka vključite naslednje izdelke:

  • hladilno mazilo, ki pomiri razdražen plenični predel,
  • nežno negovalno olje za dojenčke, ki ga lahko uporabite po kopanju,
  • kremo, ki bo nežno kožo zaščitila pred mrazom in vetrom,
  • šampon za kopanje oziroma tuširanje.

Zraven osnovnih izdelkov pa vas v Pikapolonici čakajo tudi številni drugi negovalni izdelki. Ne pozabite, da ima vsak dojenček edinstveno kožo in vsi negovalni izdelki ne odgovarjajo vsakemu otroku.

Zdravje je na prvem mestu

Vsak starš lahko potrdi, da ni hujšega, kot to, da otrok zboli. Vročina, kašelj in poln nosek lahko dojenčka ali malčka pošteno zdelajo. Ker se zavedamo, kako pomembno je za vas dojenčkovo zdravje, smo na naše poličke postavili praktične pripomočke, ki vam bodo v pomoč pri morebitnih prehladih in virozah. Da boste lahko kadarkoli preverili, če je otroku narasla telesna temperatura, naj na previjalni mizi ne manjka praktičen termometer. Otrokom, ki jih je viroza že ujela, lahko pomagate z aspiratorjem ali inhalatorjem.

Razburljiva in hkrati varna igra v naravi

Ko mine dolga zima in pomlad prebudi naravo, sonce postaja vedno močnejše. Na plano pridejo tudi žuželke in komarji, ki lahko povzročijo neprijetne pike vašemu otroku. Če se veliko igrate ali sprehajate po naravi ali mestu, poskrbite, da bodo otroci zaščiteni pred močnimi in nevarnimi sončni žarki ter pred nadležnimi komarji in drugimi žuželkami.

Vsestransko uporabne tetra pleničke

Tetra pleničke bodo ene izmed prvih stvari, ki jih boste zagotovo kupili, ko se boste pripravljali na novega družinskega člana. Na voljo so v različnih velikostih in so izjemno uporabne. Tetra pleničke se odlično izkažejo, kot pripomoček pri negi otroka – uporabljate jih lahko, kot podlogo za previjanje, pri kopanju dojenčka, za brisanje dojenčkove kože ali kot lahkotno poletno odejico. Tudi za podiranje kupčkov starši najpogosteje izberejo kar kakovostne in dobro vpojne tetra pleničke.

Previjanje bo postalo del vašega vsakdana. Ko se družini pridruži dojenček, sta nega in previjanje nekaj, kar postane del vašega vsakdana. Zamenjali boste veliko pleničk, preden bo vaš dojenček dovolj samostojen za uporabo kahlice ali nastavka za stranišče. Ker bo dojenček v plenicah preživel veliko časa, je pomembno, da mu plenice ustrezajo. Če mu ne, lahko hitro pride do pleničnega izpuščaja. Za vašega dojenčka smo na naše police umestili kakovostne plenice, izdelane iz materialov, ki so prijazni do nežne dojenčkove kože, hkrati pa se ponašajo z odlično vpojnostjo. Plenice, ki jih najdete v naši ponudbi, pa niso le kakovostne in vpojne, ampak tudi simpatične na pogled. Tako previjanje ne bo le obveza, ampak prijetno opravilo. Nikar ne pozabite izbrati tudi udobne previjalne podloge, da se bo vaš dojenček med previjanjem dobro počutil. V ponudbi so previjalne podloge različnih dimenzij, zato boste z lahkoto našli pravo za vašo previjalno mizo.

Previjanje in nega vas bosta zbližali z vašim dojenčkom

Nega in previjanje nista le obveza, ki jo morate kot starš izpolnjevati. To so trenutki, ko se lahko resnično povežete z vašim dojenčkom. Med nego in previjanjem mu lahko kaj lepega poveste, ga zabavate z različnimi izrazi na vašem obrazu ali mu zapojete njegovo najljubšo pesmico.

Nega dojenčkove kože je tudi odlična priložnost, da dojenčku privoščite nežno in sproščujočo masažo, ki ga bo pomirila in poskrbela, da se bo še bolje počutil. S kakovostnimi pripomočki sta nega in previjanje prijetni opravili, ki vam bosta prirastli k srcu. Trenutki, ki jih boste na ta način preživeli s svojim dojenčkom, vam bodo za vedno ostali v čudovitem spominu.

Prikaži več
Zapri