Kopanje otroka

Filtriraj 1
Nakupovalne možnosti
Znamka
 1. BUBABA BY FREEON 24 Izdelki
 2. CANPOL 8 Izdelki
 3. CARTER'S 3 Izdelki
 4. COOL CLUB 4 Izdelki
 5. FEHN 4 Izdelki
 6. FREEON 2 Izdelki
 7. KEEEPER 9 Izdelki
 8. MALTEX 2 Izdelki
 9. STERNTALER 6 Izdelki
Barva
 1. Bela 13 Izdelki
 2. Bež 6 Izdelki
 3. Črna 1 Izdelek
 4. Modra 15 Izdelki
 5. Rjava 2 Izdelki
 6. Roza 14 Izdelki
 7. Rumena 2 Izdelki
 8. Siva 7 Izdelki
 9. Večbarvna 7 Izdelki
 10. Zelena 5 Izdelki
Izdelkov, ki bi ustrezali iskanju, ne moremo najti.

Udobno umivanje in veselo čofotanje

Kopanje otrok je veliko več, kot le rutinska obveznost pred spanjem. Kopanje pomeni nego, skrb in krepitev vezi med otrokom in staršem. Privoščite svojemu otroku le najboljše s Pikapoloničinimi izdelki za kopanje in kopalnimi pripomočki blagovnih znamk Canpol, Chicco, Doomoo, Basic, FreeOn, Keeeper in Thermobaby.

Izkoristite priložnost za preživljanje prijetnih trenutkov z vašim otrokom in naj se umivanje spremeni v pravo malo vodno zabavo! Ne pozabite, da je varno in udobno kopanje ključ do vrhunske nege vaših najmlajših.

Izdelki in pripomočki za kopanje otroka

Pri izbiri izdelkov za kopanje otroka je pomembno, da se odločite za tiste pripomočke, ki najbolje ustrezajo vam, vašemu otroku in nenazadnje tudi prostoru, s katerim razpolagate. V Pikapolonici vas čaka pestra ponudba banjic, ležalnikov za kopanje, termometrov za vodo in protidrsnih podlog.

Banjice so nepogrešljiv pripomoček za kopanje naših najmlajših. Kopanje novorojenčkov predstavlja na začetku pravi izziv tako za starše, kot tudi za dojenčke. Pomembno je, da izberete izdelek, ki bo vam in vašemu malčku najbolj pisan na kožo, saj boste tako nekoliko zmanjšali stres na obeh straneh.

Kako izbrati banjico za kopanje otroka? Na kaj moramo biti pozorni pri nakupu?

 • Banjice, ki rastejo z vašim otrokom so primerne tako za novorojenčke, kot tudi za večje dojenčke. Opremljene so s pomanjševalcem oziroma dodatnim sedežem za novorojenčke, ki ga lahko kasneje odstranite in banjico uporabljate še naprej.
 • Plastične banjice so enostavne za čiščenje. Običajno imajo na dnu čep, s katerim lahko banjico po uporabi zelo hitro izpraznite. Nekatere so že opremljene s sedežnim delom, v nasprotnem primeru pa lahko sedež ali ležalnik za kopanje kupite tudi ločeno.
 • Zložljive banjice so odlična izbira za tiste družine, ki razpolagajo z manj prostora za shranjevanje banjice in za tiste, ki se s svojimi najmlajšimi pogosto odpravijo na pot. Banjico lahko po uporabi enostavno zložite in spravite tja, kjer bo zasedla najmanj prostora, ali pa jo vzamete s seboj na pot.
 • Stojalo za banjico služi višji namestitvi banjice, običajno v višini pasu. Med kopanjem se vam tako ne bo treba sklanjati, kar pripomore k optimalni drži in udobnemu položaju vaše hrbtenice. Banjica je na stojalu trdno in stabilno nameščena, pomembno pa je, da se pred uporabo prepričate o kompatibilnosti banjice in stojala.

Ko vaš otrok postane prevelik za banjico, je čas za nadgradnjo kopalniške opreme. Sedež ali ležalnik za kopanje vašemu otroku zagotavljajo maksimalno udobje med kopanjem, hkrati pa ga varuje pred morebitnimi zdrsi in padci. Nekateri so primerni za dojenčke od rojstva naprej, običajno pa so namenjeni otrokom, ki že samostojno sedijo, torej starejše od približno 6 do 8 mesecev. Pomembno je, da pri uporabi sedežev in ležalnikov za kopanje natančno upoštevate navodila za uporabo in da otroka ves čas skrbno nadzorujete. Uporabljate jih lahko v banji ali tuš kabini.

Kako izbrati sedež oziroma ležalnik za kopanje? Na kaj moramo biti pozorni pri nakupu?

 • Preverite, ali sedež/ležalnik ustreza novim varnostnim standardom.
 • Prepričajte se, da oblika sedeža zagotavlja varno namestitev in stabilno sedenje.
 • Izberite sedež/ležalnik, ki je primeren za višino, težo oziroma starost vašega otroka.
 • Izmerite svojo banjo ali tuš kabino in se prepričajte, da so dimenzije izbranega stolčka/ležalnika primerne zanjo.
 • Izberite sedež ali ležalnik izdelan iz protidrsnega materiala, ali pa ga opremite s protidrsno podlogo.
 • Izberite motiv in barvo, ki bo vašemu otroku najbolj všeč.

Še bolj prijetno in varno kopalno izkušnjo pa lahko svojim najmlajšim zagotovite z uporabo različnih dodatkov oziroma pripomočkov za kopanje. Nekatere banjice so opremljene s senzorji, ki vas opozorijo o morebitni previsoki ali prenizki temperaturi vode. V nasprotnem primeru pa si lahko pomagate tudi s termometrom za vodo in poskrbite, da bo temperatura kopeli ravno pravšnja. V Pikapolonici vas čakajo prikupni termometri z različnimi živalskimi motivi – termometer tako, zraven osnovne funkcije merjenja temperature vode, postane tudi igračka, ki se je bodo otroci med kopanjem še dodatno razveselili!

Kopanje bo bolj prijetno in varno če uporabljate protidrsno podlogo. Uporabljate jo lahko v banji ali tušu. Izbirate lahko med različnimi prikupnimi motivi in čudovitimi barvnimi odtenki. Nekatere podloge so opremljene z indikatorjem toplote, ki ob stiku s toplo vodo spremeni barvo. Razveselite svojega otroka s protidrsno podlogo, za katero menite, da mu bo najbolj všeč in mu dodatno popestrite dnevno rutino kopanja. Izberete lahko tudi protidrsne podloge manjših dimenzij in jih razporedite po kopalni površini.

Mehke brisače in udobni kopalni plašči – optimalno udobje za otroka tudi po kopanju!

Privoščite svojemu otroku prijetno in udobno izkušnjo tudi po kopanju. Ovijte ga v mehko brisačo ali udoben kopalni plašč. V Pikapolonici so vašim najmlajšim na voljo so številne barve in različni motivi. Brisače in kopalne plašče pogosto krasijo prikupni živalski motivi ali pa le nagajiva ušesa. Tako se bo lahko vaš malček po kopanju preobrazil v poskočnega zajčka, zeleno žabico ali pa očarljivega pingvinčka. V raznoliki liniji kopalnih plaščev in brisač se zagotovo najde kaj za vsak okus.

Prijetno in predvsem varno kopanje

Starši otrokovo varnost zmeraj postavimo na prvo mesto in kopanje ni nobena izjema. Zagotovite svojim najmlajšim maksimalno varnost pri kopanju in upoštevajte naslednje:

 • Otroci morajo biti med kopanjem pod neprekinjenim nadzorom odrasle osebe. Največ nesreč v banji se zgodi ravno zaradi tega, ker se starši za trenutek obrnejo stran. Tudi če vaš otrok stabilno sedi v banjici ali na kopalnem stolčku, ga nikoli ne pustite samega!
 • Najprej napolnite banjico z vodo in šele nato vanjo položite svojega otroka. V nasprotnem primeru bi se lahko temperatura vode med kopanjem spremenila, kar bi lahko bilo za otroka neprijetno. Preden otroka položite v banjico, preverite temperaturo vode. Ob tem si lahko pomagate tudi s termometrom.
 • Prepričajte se, da so kopalni pripomočki, ki jih uporabljate, primerni za starost oziroma velikost vašega otroka. V primeru, da je pripomoček (npr. banjica ali sedež) prevelik ali premajhen, otrok ne bo nameščen v optimalnem položaju, kar zmanjšuje udobje in povečuje možnosti nezgode pri kopanju.
 • Zavarujte svojega otroka pred padci in spodrsljaji na spolzkih površinah – izberite izdelek iz protidrsnega materiala in poskrbite za dodatno varnost pri kopanju.

Preverite Pikapoloničino pestro ponudbo otroških banjic, ležalnikov za kopanje, protidrsnih podlog, mehkih brisač in kopalnih plaščev. Z njimi bo kopanje namesto stresna obveznost postalo prava mala vodna dogodivščina. Varno in udobno umivanje je ključno za vrhunsko nego vaših najmlajših. Privoščite svojemu otroku le najboljše!  

Prikaži več
Zapri