Šport in gibanje

Šport in gibanje sta v času odraščanja izjemno pomembna. V prodajalnah Pikapolonica in Baby Center najdete številne izdelke, s katerimi lahko svojega otroka spodbujate k aktivnemu preživljanju prostega časa. Preverite našo ponudbo otroških koles, poganjalcev, trampolinov, igralnih hiš, peskovnikov, gugalnic, triciklov in drugih pripomočkov blagovnih znamk Cruzee, FreeOn, Free 2 Move, My Buddy Wheels, Vespa, QPlay in drugih.
Preberi več

Priljubljeni izdelki

 1. Dodaj na seznam želja
  Akcija
  Poganjalec Pink Arrow Poganjalec Pink Arrow
  CHICCO 
  Poganjalec Pink Arrow
  Akcijska cena 44,99 € Redna cena 49,99 €
  Quickview
  -10%
 2. Dodaj na seznam želja
  Poganjalec Red Bullet Poganjalec Red Bullet
  CHICCO 
  Poganjalec Red Bullet
  49,99 €
  ali od 17,55 € / mesec
  Quickview

Pobrskajte po naši zakladnici uporabnih nasvetov.

Oddaja telefonskega naročila

Oddaja telefonskega naročila

Tukaj smo za vas - oddajte svoje naročilo tudi po telefonu.

Kaj z otroki početi med krompirjevimi počitnicami?

Kaj z otroki početi med krompirjevimi počitnicami?

Krompirjeve počitnice so tukaj! Jih je tudi vaša družina že komaj čakala? 

Čas je za zabavo ob bazenu!

Čas je za zabavo ob bazenu!

Prihaja vroče poletje, imate vse potrebno za super zabavo v bazenu? 

Gibanje in šport sta neprecenljiva popotnica za otrokovo življenje

Gibanje je nepogrešljiv del vseh nas. Otroci se gibajo od prvega dne, ko se rodijo. Sprva so te gibi še nezavedni, refleksni, s časom pa postajajo vse bolj kontrolirani. Že dojenčki se obračajo, dvigujejo glavo, se plazijo, kobacajo in kmalu za tem tudi shodijo.

S pravimi igračami in praktičnimi pripomočki, lahko gibanje pri otrocih spodbujate tudi starši. S tem poskrbite, da se vaši otroci ustrezno gibalno razvijajo, osvajajo nove spretnosti in predvsem aktivno preživljajo svoj prosti čas.

V prodajalnah Pikapolonica in Baby Center vas čakajo številni pripomočki in igrače, ki bodo aktivno preživljanje prostega časa naredile še bolj zabavno, prijetno, poučno in zanimivo. V širokem naboru najdete nekaj za vsakogar; tako za malčke, kot tudi za malo večje otroke. Številni pripomočki, ki jih ponujamo za vas, spodbujajo prav gibanje in šport na prostem v različnih letnih časih, kar ima, poleg že znanih učinkov gibanja, še številne druge pozitivne lastnosti.

Zdrav duh v zdravem telesu

Ko bo malček shodil, je čas, da mu predstavite poganjalca. Začnete lahko s trikolesnim poganjalcem, ki je bolj stabilen. Namesto z vozičkom, se na krajši sprehod tako odpravite kar s poganjalcem. Malčku bo na začetku najbrž težko, a ga spodbujajte k vožnji in ne dovolite, da bi kar obupal. Kmalu bo ugotovil, kako zabavno je, ko si lahko sam izbira pot, po kateri se bo peljal.

Ko je otrok dovolj velik, da lahko vozi pravo kolo, je čas za družinske kolesarske izlete. Dovolite mu, da pomaga pri izbiri poti in cilja, saj bo tako motivacija za kolesarjenje večja. Razmislite lahko tudi o počitnicah, kjer vam bodo na voljo kolesarske poti in jih tako preživite bolj aktivno, kot bi jih sicer. Če bo kolesarila cela družina, bo doživetje res zanimivo. Se še spomnite časov, ko so bili skiroji in rolke zares popularni? Te časi so nazaj in zadaj je čas, da svojim otrokom pokažete vse trike, ki ste jih osvojili kot mladostniki. Pripravite lahko pravo tekmovanje v trikih s skiroji in rolkami. Na ta način lahko šport in gibanje res približate otrokom, ki so, običajno, zelo tekmovalni in bodo dali vse od sebe.

Igra in zabava na prostem

Igrišča in igrala so nekaj, kar otroci preprosto obožujejo. To je zagotovo najlažji in najboljši način, kako otroke spodbuditi h gibanju in športu – na igrišču ali na domačem dvorišču. Vaše dvorišče lahko popestrite in dopolnite z zabavnim toboganom in igralno hiško – zagotavljamo vam, da bodo otroci uživali v preživljanju aktivnega prostega časa na prostem.

Včasih je najbolj zabavna in zanimiva igra tista, ki nima pravil in okvirov. Dovolite otroku, da prosto teka, skače, pleza in se valja po tleh. Takšne izkušnje so zanj neprecenljive in pomembno pripomorejo tako h gibalnemu, kot h kognitivnemu razvoju. Oboje mu bo prišlo prav, če ga bo, ko bo večji, zanimal tudi šport.

Zimske radosti

Ne pozabite na gibanje v zimskih mesecih. Svež zrak bo vsem dobro del, sneg pa omogoča neskončne možnosti za gibanje in šport. Zgradite si čisto pravo sankaško progo in tekmujte, kdo bo prej na hribu in na cilju. V naših prodajalnah boste našli sani, lopate in bobe, ki bodo sankaška tekmovanja naredili še bolj zabavna.

Veselo poletno čofotanje!

Kaj je še bolj zabavno od preživljanja prostega časa na prostem v zimski sezoni? Uživanje vitamina D in prijetnih sončnih žarkov v toplejših mesecih, seveda! Še posebej med poletnimi počitnicami, ko imajo otroci veliko prostega časa, se zelo radi igrajo na prostem.

Da jim ne bo preveč vroče, jih razveselite z bazenom, v katerem se bodo lahko osvežili. V Pikapolonici in Baby Centru najdete bazene in kopalne blazine vseh barv, oblik in velikosti!

Otrokov gibalni razvoj in zdravje

Aktivno preživljanje prostega časa močno vpliva na otrokovo zdravje in dobro počutje. Prav tako pomaga pri vzdrževanju ustrezne telesne teže, krepi imunski sistem ter spodbuja rast in razvoj. Otroci s pomočjo telesne aktivnosti krepijo svojo moč, razvijajo gibljivosti in posledično izboljšujejo telesno držo. Gibanje pomembno vpliva tudi na kognitivni razvoj ter pomaga pri izboljšanju koncentracije in pri učenju.

Problematika prekomerne telesne teže pri otrocih postaja iz leta v leto bolj skrb vzbujajoča.  Otroci v sedečem položaju preživijo ogromno časa, tako v šoli, kot tudi doma. Pomembno je, da jih od malih nog spodbujate k športni aktivnosti in gibanju ter jim pomagate vzpostaviti trdne temelje za zdravo telesno težo.

Če boste otroke že zgodaj začeli spodbujati h gibanju, športnemu udejstvovanju in nasploh aktivnemu preživljanju prostega časa, je večja verjetnost, da bodo te navade ohranili tudi v odrasli dobi.

Prikaži več
Zapri