Otroške čelade

Filtriraj
Nakupovalne možnosti
Znamka
 1. BOBIKE 3 Izdelki
 2. EURASIA 1 Izdelek
 3. FREE 2 MOVE BY FREEON 4 Izdelki
 4. HORNIT 4 Izdelki
 5. KIDZAMO 2 Izdelki
 6. SCOOT AND RIDE 1 Izdelek
 7. UVEX 5 Izdelki
Cena
Barva
 1. Črna 1 Izdelek
 2. light blue 1 Izdelek
 3. Roza 1 Izdelek
 4. Siva 1 Izdelek
 5. Večbarvna 17 Izdelki
 6. Vijolična 2 Izdelki
 7. Zelena 1 Izdelek
Starost otroka
 1. 3 let 3 Izdelki
 2. 12 mesecev 2 Izdelki
Prikazanih 24 od 24 izdelkov
Razvrsti po
 1. Dodaj na seznam želja
  Otroška čelada mini 49-53 cm Otroška čelada mini 49-53 cm
  HORNIT 
  Otroška čelada mini 49-53 cm
  49,99 €
  ali od 17,55 € / mesec
  Quickview
 2. Dodaj na seznam želja
  Otroška čelada mini 48-53 cm
  HORNIT 
  Otroška čelada mini 48-53 cm
  49,99 €
  ali od 17,55 € / mesec
  Quickview
 3. Dodaj na seznam želja
  Otroška čelada mini 49-53 cm Otroška čelada mini 49-53 cm
  HORNIT 
  Otroška čelada mini 49-53 cm
  49,99 €
  ali od 17,55 € / mesec
  Quickview
 4. Dodaj na seznam želja
  Otroška čelada mini 49-53 cm
  HORNIT 
  Otroška čelada mini 49-53 cm
  49,99 €
  ali od 17,55 € / mesec
  Quickview
 5. Dodaj na seznam želja
  Čelada 48-51 cm
  FREE 2 MOVE BY FREEON 
  Čelada 48-51 cm
  27,90 €
  Quickview
 6. Dodaj na seznam želja
  Čelada Trend 48-51 cm
  FREE 2 MOVE BY FREEON 
  Čelada Trend 48-51 cm
  27,90 €
  Quickview
Prikazanih 24 od 24 izdelkov
Razvrsti po

Otroška čelada – nepogrešljiva zaščita, ki jo bo otrok z veseljem nosil

Otroška kolesarska čelada je zagotovo ena izmed nepogrešljivih delov otroške kolesarske opreme in je tudi z zakonom opredeljena kot obvezna oprema na kolesu za otroke do dopolnjenega 18. leta. A presenetljivo uporaba čelade ni predpisana pri uporabi skirojev, rolk, rolerjev in drugih igrač na kolesih. Uporaba čelade je za otroke (in tudi odrasle) najučinkovitejša zaščita pred poškodbami glave, saj lahko ublaži posledice poškodbe glave od 40 do celo 70 %.

Četudi se lahko otrok upira nošenju kolesarske čelade, bodo moderni in zabavni potiski prepričali otroka, da bo čelado nataknil z veseljem.

Visoki standardi varnosti

Vse otroške čelade, ki jih prodajamo v prodajalnah Pikapolonica so narejene in testirane v skladu z najvišjimi mednarodnimi zakonskimi standardi  EN 1078 z oznako CE, ki zagotavljajo varnost pri uporabi in preprečujejo možnosti za dodatne poškodbe pri nesrečah. 

Da bo kolesarska čelada vedno zagotavljala najboljšo zaščito, jo je treba menjati po vsakem hujšem udarcu. Vsak hujši udarec lahko poškoduje notranjo strukturo čelade in le ta več ne omogoča optimalne zaščite pri morebitnem padcu.  

Izberite pravilno velikost

Izbira pravilne velikosti je zagotovo najpomembnejše merilo pri nakupu čelade. Čelada mora otroku trdno a udobno stati na glavi. Zato je pomembno, da pred nakupom otroške čelade dobro premerite otrokovo glavo ali če kolesarsko čelado nakupujete v fizični prodajalni, s seboj vzamete otroka, da čelado preizkusi na glavi. 

Kako pravilno izmerite obseg otrokove glave?

Otrokovo glavo najlažje izmerite s šiviljskim metrom, če tega nimate, lahko uporabite tudi navadno vrvico ali vezalko, ki jo nato izmerite z ravnilom. Obseg glave izmerite za dva prsta višje od obrvi in en prst višje od ušes. 

Ne pozabite na udobje

Udobje med nošenjem kolesarske čelade je izjemno pomembno, saj bolj kot bo čelada udobna, raje jo bo otrok nosil. Zato pri izbiri čelade ne pozabite, da jo bo otrok nosil tudi v vročih poletnih mesecih. Čelada naj bo opremljena s prezračevalnimi odprtinami, dobro pa je tudi, da ima vizir, ki bo otroka zaščitil pred soncem.

Otroku prepustite izbiro motiva

Otrok bo dosti raje nosil čelado, če si bo lahko sam izbral njen motiv. V prodajalnah Pikapolonica boste našli priljubljene in modne motive od luštnih dinozavrov do ljubkih kužkov. Na izbiro pa so tudi motivi priljubljenih risanih junakov. Nakup kolesarske čelade naj ne bo presenečenje, raje naj bo presenečenje, da jo lahko otrok izbere sam.

Poskrbite za dosledno uporabo

Sam nakup otroške čelade še ni zagotovilo, da je vaš otrok varen. Čelado mora otrok tudi dosledno in pravilno uporabljati. Z otrokom se zato pogovorite o tem, zakaj je uporaba čelade tako pomembna in mu razložite, kakšne so lahko posledice.

Z otrokom lahko tudi preizkusite, kakšna je razlika pri padcu jajca, če je le to zaščiteno s stiroporjem ali če ga na tla izpustite brez zaščite. Tako mu boste na zabaven način pokazali, da je uporaba čelade izjemno pomembna. Eksperiment z jajcem lahko tudi prilagodite tako, da pokažete razliko med pravilno pripeto čelado in nepripeto čelado. Pomembno je namreč, da si otrok dosledno in pravilno pripne čelado. 

Prikaži več
Zapri