Otroški poganjalci

Filtriraj
Nakupovalne možnosti
Znamka
 1. CHICCO 4 Izdelki
 2. CRUZEE 10 Izdelki
 3. FALK 2 Izdelki
 4. FREE 2 MOVE BY FREEON 2 Izdelki
 5. KIDDIELAND 4 Izdelki
 6. KIDS II 1 Izdelek
 7. PLASMABIKE 1 Izdelek
Cena
 1. 40,00 € in več 1 Izdelek
Barva
 1. Bela 5 Izdelki
 2. Črna 6 Izdelki
 3. Modra 2 Izdelki
 4. Oranžna 2 Izdelki
 5. Rdeča 6 Izdelki
 6. Roza 4 Izdelki
 7. Rumena 3 Izdelki
 8. Srebrna 1 Izdelek
 9. Večbarvna 8 Izdelki
 10. Vijolična 3 Izdelki
 11. Zelena 3 Izdelki
 12. Zlata 1 Izdelek
Starost otroka
 1. 12 mesecev 13 Izdelki
 2. 18 mesecev 6 Izdelki
 3. 2 let 4 Izdelki
 4. 7 let 1 Izdelek
 5. 3 let 7 Izdelki
 6. 3 let 4 Izdelki
Prikazanih 24 od 36 izdelkov
Stran
Razvrsti po
 1. Dodaj na seznam želja
  Poganjalec Be Cool Poganjalec Be Cool
  FREE 2 MOVE BY FREEON
  Poganjalec Be Cool
  Redna cena 84,99 €
  ali od 14,46 € / mesec
  Quickview
 2. Dodaj na seznam želja
  Kopač Komatsu
  FALK
  Kopač Komatsu
  Redna cena 69,90 €
  ali od 11,90 € / mesec
  Quickview
 3. Dodaj na seznam želja
  Poganjalec Green Rocket Poganjalec Green Rocket
  CHICCO
  Poganjalec Green Rocket
  Redna cena 49,99 €
  ali od 16,86 € / mesec
  Quickview
 4. Dodaj na seznam želja
  Poganjalec Pink Comet Poganjalec Pink Comet
  CHICCO
  Poganjalec Pink Comet
  Redna cena 49,99 €
  ali od 16,86 € / mesec
  Quickview
 5. Dodaj na seznam želja
  Poganjalec Cruzee
  CRUZEE
  Poganjalec Cruzee
  Redna cena 139,90 €
  ali od 12,11 € / mesec
  Quickview
 6. Dodaj na seznam želja
  Poganjalec Cruzee
  CRUZEE
  Poganjalec Cruzee
  Redna cena 139,90 €
  ali od 12,11 € / mesec
  Quickview
 7. Dodaj na seznam želja
  Poganjalec Be Cool
  FREE 2 MOVE BY FREEON
  Poganjalec Be Cool
  Redna cena 84,99 €
  ali od 14,46 € / mesec
  Quickview
 8. Dodaj na seznam želja
  Poganjalec Cruzee
  CRUZEE
  Poganjalec Cruzee
  Redna cena 139,90 €
  ali od 12,11 € / mesec
  Quickview
 9. Dodaj na seznam želja
  Poganjalec Cruzee
  CRUZEE
  Poganjalec Cruzee
  Redna cena 139,90 €
  ali od 12,11 € / mesec
  Quickview
 10. Dodaj na seznam želja
  Poganjalec Cruzee
  CRUZEE
  Poganjalec Cruzee
  Redna cena 139,90 €
  ali od 12,11 € / mesec
  Quickview
 11. Dodaj na seznam želja
  Poganjalec Cruzee
  CRUZEE
  Poganjalec Cruzee
  Redna cena 139,90 €
  ali od 12,11 € / mesec
  Quickview
 12. Dodaj na seznam želja
  Poganjalec Cruzee
  CRUZEE
  Poganjalec Cruzee
  Redna cena 139,90 €
  ali od 12,11 € / mesec
  Quickview
Prikazanih 24 od 36 izdelkov
Stran
Razvrsti po

Otroški poganjalci za dober gibalni razvoj

Ker vam želimo stati ob strani, ko bodo vaši otroci osvajali pomembne mejnike v gibalnem razvoju, lahko v naši ponudbi najdete kakovostne, raznolike in praktične otroške poganjalce. Otroški poganjalci so primerni za malčke, ki bodo ali pa so že shodili. Izvrstno jih pripravijo na vožnjo s kolesom, saj spodbujajo razvoj ravnotežja, poleg tega pa predstavljajo zabavno gibalno aktivnost. Namesto z vozičkom, se lahko na sprehod odpravite kar s poganjalcem. Poleg tega, da bo otrok užival, ker bo izkušnja nova in drugačna, bo vožnja s poganjalcem odlično vplivala na njegov gibalni razvoj, pa še prijetno ga bo utrudila. 

Zakaj so otroški poganjalci dobri za otroke?

Če želite z otrokom kakovostno preživeti čas in mu pri tem nuditi še dobre pogoje za ustrezen gibalni razvoj, potem so otroški poganjalci nekaj, kar vas bo zagotovo zanimalo. Ker so malčki, ki so pred kratkim shodili, še premajhni, da bi vozili kolo, je otroški poganjalec v tem primeru odlična izbira. Prav tako, kot kolo, ima dve kolesi, zato ga je potrebno ves čas držati v ravnotežju. Pedal nima, otrok pa se poganja z nogami – od tod tudi ime. Otrok pri vožnji s poganjalcem razvija občutek za ravnotežje, zato mu je ob prvem stiku s kolesom običajno lažje. Poleg ravnotežja pa vožnja s poganjalcem poskrbi tudi za krepitev mišic nog in trupa.

Kako izbrati pravi otroški poganjalec za vašega malčka?

Otroški poganjalci so si na prvi pogled zelo podobni, a se kljub temu običajno razlikujejo v podrobnostih, ki pa lahko odločajo o tem, če se bo vaš otrok na njemu dobro počutil ali ne. Da bo izbira poganjalca lažja, vam pomagamo z nekaj praktičnimi nasveti, kaj je potrebno pri izbiri upoštevati:

 • Višina sedeža je prva stvar, ki jo morate upoštevati pri izbiri otroškega poganjalca. Če bo otroku premajhen, mu ne bo udobno, če mu bo prevelik, pa ga bo težko vozil, saj z nogami ne bo dosegel do tal. Poleg tega je neustrezna višina lahko tudi povod za padce in morebitne poškodbe. Višino sedeža boste najlažje izbrali tako, da otroku izmerite dolžino oziroma višino razkoraka, od katere odštejete 3 cm,
 • pomembno vlogo igra tudi material okvirja, ki vpliva na končno težo in na zmogljivost otroškega poganjalca. Poganjalci, izdelani iz materialov, ki so težji, bodo imeli večjo nosilnost, medtem ko bodo imeli lažji poganjalci tudi manjšo nosilnost,
 • pri končni teži poganjalca se držite pravila, da naj teža otroškega poganjalca ne presega 30% otrokove telesne teže,
 • če želite, da otrok poganjalca uporablja čim dlje, preverite, če je sedež dovolj nastavljiv po višini, ne pozabite pa preveriti tudi višine ročaja,
 • v opisih nekaterih poganjalcev lahko zasledite, da imajo nameščene omejevalnike obračanja. To je poseben sistem, ki krmilu preprečuje, da bi se obrnilo za cel krog. Omejevalniki obračanja imajo tako prednosti, kot slabosti – po eni strani lahko preprečijo padce in poškodbe, ki bi jih povzročilo obrnjeno krmilo, po drugi strani pa z njimi omejimo obseg gibanja in s tem otroku »pomagamo« pri vožnji,
 • pri izbiri otroškega poganjalca poglejte tudi kakšne so pnevmatike. Penaste gume so lažje, neuničljive, a zagotavljajo najmanj oprijema. Sprejemljive so za malčke, ki se vozijo po asfaltu. Za večje otroke pa je bolje izbrati poganjalca z zračnimi pnevmatikami ali pnevmatikami iz gumijastega satja.

Najbolje je, če bo lahko otrok poganjalca pred nakupom preizkusil. Tako boste takoj videli, kako mu ustrezata višina sedala in ročaja in če mu je poganjalec pretežak. 

Kateri otroški poganjalec bo vaš?

V prodajalnah Pikapolonica lahko izbirate med široko ponudbo poganjalcev, tako za najmlajše, kot za malo večje otroke. Malčki, ki se šele spoznavajo s prvimi koraki, se bodo najbolj varno počutili na udobnih, stabilnih poganjalcih s štirimi kolesi. Takšni otroški poganjalci so odlični za to, da se otrok nauči poganjanja in zaviranja z nogami. Ko malo zraste in postane suveren tudi pri hoji, pa je čas za večje in bolj zahtevne poganjalce. 

Vašim otrokom želimo ponuditi le najboljše, zato lahko v naših prodajalnah izbirate med kakovostnimi in praktičnimi poganjalci priznanih blagovnih znamk. Otroški poganjalci Cruzee se ponašajo s kakovostnim ogrodjem iz aluminija in kolesi iz EVA pene. Zahvaljujoč aluminiju so Cruzee otroški poganjalci izredno lahki, otroci pa jih bodo brez težav nadzorovali med vožnjo. Če imate raje naravne materiale, lahko izberete tudi leseni otroški poganjalec. Leseni otroški poganjalec blagovne znamke Free2Move je namenjen otrokom že od 18. meseca naprej, saj ga lahko najprej uporabljate kot tricikel, kasneje pa eno kolo odstranite in ga spremenite v klasičnega poganjalca. 

Poganjalec namesto vozička?

Otroški poganjalec lahko, ko je otrok dovolj velik, uporabite tudi namesto vozička. V vozičku je otrok pasiven in okolico opazuje iz sedečega položaja, medtem ko je pri vožnji s poganjalcem veliko bolj aktiven. Ne glede na to, če ste izbrali leseni otroški poganjalec ali poganjalec iz drugih materialov, se lahko z njim odpravite tako na pot po cesti, pločniku, kot po bolj naravnih poteh. Neraven teren je lahko malčkom še v večji izziv, ker še bolj krepi njihovo ravnotežje ter mišice trupa in nog. Poleg tega bo malček svet spoznal iz povsem nove perspektive, počutil se bo bolj svobodnega, njegovi domišljija in ustvarjalnost pa bosta podivjali. 

Ne glede na to, če se odločite za aluminijast ali lesen otroški poganjalec, boste z nakupom otroku omogočili še boljši gibalni razvoj in spodbudili razvoj njegovega ravnotežja. Sprehodi bodo postali veliko bolj aktivni – tako za malčka, kot za vas, hkrati pa veliko bolj zanimivi in polni radovednih vprašanj. S tem, ko otroku omogočite ustrezen gibalni razvoj in ga spodbujate h gibanju, mu dajete dobre temelje za vse življenje. 

Pri izbiri poganjalca bodite pozorni na materiale, težko in velikost. Če ste v dvomih, kateri otroški poganjalec bo najboljši za vašega malčka, pa se lahko vedno obrnete na osebje v prodajalnah Pikapolonica. 

 
Prikaži več
Zapri