Zunanja igrala

Filtriraj
Nakupovalne možnosti
Znamka
 1. FREE 2 PLAY BY FREEON 2 Izdelki
 2. IPAE PROGARDEN 1 Izdelek
 3. IPLAY 11 Izdelki
 4. KETER 4 Izdelki
 5. LUDI 1 Izdelek
 6. PARADISO 9 Izdelki
 7. SMOBY 13 Izdelki
 8. STARPLAY 3 Izdelki
 9. TROLLS 1 Izdelek
Cena
 1. 0,00 € - 99,99 € 48 Izdelki
 2. 100,00 € - 199,99 € 13 Izdelki
 3. 200,00 € - 299,99 € 5 Izdelki
 4. 300,00 € in več 1 Izdelek
Barva
 1. Bela 9 Izdelki
 2. Črna 7 Izdelki
 3. Modra 8 Izdelki
 4. Naravni les 1 Izdelek
 5. Oranžna 1 Izdelek
 6. Rdeča 13 Izdelki
 7. Roza 5 Izdelki
 8. Rumena 1 Izdelek
 9. Siva 3 Izdelki
 10. Večbarvna 29 Izdelki
 11. Vijolična 2 Izdelki
 12. Zelena 24 Izdelki
Starost otroka
 1. 10 mesecev 4 Izdelki
 2. 3 mesecev 1 Izdelek
 3. 12 mesecev 2 Izdelki
 4. 5 let 1 Izdelek
 5. 18 mesecev 8 Izdelki
 6. 2 let 15 Izdelki
 7. 6 mesecev 3 Izdelki
 8. 3 let 21 Izdelki
Prikazanih 24 od 67 izdelkov
Stran
Razvrsti po
 1. Dodaj na seznam želja
  Klub cena
  Igralna hiša Friends s kuhinjo Igralna hiša Friends s kuhinjo
  SMOBY
  Igralna hiša Friends s kuhinjo
  299,90 €
  Redna cena 329,90 €
  Quickview
 2. Dodaj na seznam želja
  Šotor sanjski grad
  IPLAY
  Šotor sanjski grad
  Redna cena 29,99 €
  Quickview
 3. Dodaj na seznam želja
  Klub cena
  Šotor iglu s tunelom Samorog
  IPLAY
  Šotor iglu s tunelom Samorog
  19,99 €
  Redna cena 25,99 €
  Quickview
  -23%
 4. Dodaj na seznam želja
  Klub cena
  Šotor iglu s tunelom Vesolje
  IPLAY
  Šotor iglu s tunelom Vesolje
  19,99 €
  Redna cena 25,99 €
  Quickview
  -23%
 5. Dodaj na seznam želja
  Klub cena
  Peskovnik Sandy Školjka Peskovnik Sandy Školjka
  PARADISO
  Peskovnik Sandy Školjka
  19,99 €
  Redna cena 24,99 €
  Quickview
  -20%
 6. Dodaj na seznam želja
  Klub cena
  Peskovnik žaba Peskovnik žaba
  PARADISO
  Peskovnik žaba
  45,90 €
  Redna cena 49,90 €
  Quickview
 7. Dodaj na seznam želja
  Klub cena
  Hiška čarobna vila Hiška čarobna vila
  KETER
  Hiška čarobna vila
  129,90 €
  Redna cena 149,90 €
  Quickview
  -13%
 8. Dodaj na seznam želja
  Klub cena
  Tobogan s kovinskim ogrodjem, zelen
  Tobogan s kovinskim ogrodjem, zelen
  79,99 €
  Redna cena 84,99 €
  Quickview
Prikazanih 24 od 67 izdelkov
Stran
Razvrsti po

Spremenite domač vrt v pravi mali zabaviščni park

Igra je vselej bila in tudi danes ostaja osnovna dejavnost otrok, skozi katero se otroci učijo in spoznavajo svet, pomembno pa je kašne vrste igro pri otrocih spodbujajo starši. V današnjem času vse prevečkrat slišimo, da so otroci postali manj aktivni, več časa preživijo v stanovanju, se posvečajo igram, ki ne spodbujajo aktivnosti.

Razvojna psihologinja prof. dr. Ljubica Marjanovič Umek zato svetuje: "Otroška igra še posebej pridobi na kakovosti, če poteka na prostem, na velikih površinah, na katerih otroci ob gibanju spoznavajo svoje telo, se učijo gibalnih in socialnih spretnosti, pridobivajo na vztrajnosti in predvsem močno uživajo."

Spodbujajte razvoj in aktivnost svojih otrok z zunanjimi igrali

Otroci se z veseljem igrajo tako v parku ali na igrišču, kot tudi na domačem vrtu ali dvorišču. In prav domač vrt ali dvorišče lahko z nekaj pripomočki hitro spremenite v pravi mali zabaviščni park! Ali veste, katero otroško igralo bo najbolj pritegnilo vaše najmlajše in poskrbelo, da bodo otroci aktivni dalj časa?

Klasika med zunanjimi igrali – tobogan in gugalnica

Tobogani in gugalnice so klasična zunanja igrala, ki jih otroci po vsem svetu poznajo že desetletja. Najdemo jih v vsakem parku in na vsakem otroškem igrišču, pogosto pa se družine, odločijo za nakup tobogana ali gugalnice tudi za domač vrt ali gugalnico postavijo celo na balkonu oziroma terasi. Nekateri gugalnico namestijo tudi kar v stanovanju, saj jih je enostavno pritrditi v strop ali podporni tram. Pri izbiri gugalnice in tobogana velja, da ne prehitevajte in izberite gugalnico oziroma tobogan, ki je primeren starosti vašega otroka. Če želite, da bo gugalnica ali tobogan uporaben več let raje izberite takšen model, ki se prilagaja starosti. V naši ponudbi najdete gugalnice, ki jim lahko dodate ali odstranite varovalo, da bo guganje varno v vsakem starostnem obdobju. Odločite pa se lahko tudi za nakup tobogana, ki bo rasel z vašim otrokom. Resda so takšni tobogani lahko nekoliko dražji, a bo vašim najmlajšim zanimiv dalj časa.

Trampolin – vedno bolj pogosta izbira

Na vrhu seznama priljubljenih zunanjih igral pa se v zadnjih letih pojavljajo predvsem trampolini. Imeti trampolin na domačem vrtu je zagotovo želja vsakega otroka, vendar nakup trampolina ni tako enostavna odločitev za starše, od otrok pa zahteva predvsem veliko mero odgovornosti pri upoštevanju pravil za varno skakanje. Predlagamo, da se že pred nakupom trampolina skupaj z otrokom pogovorite in določite nekaj smernic, ki jih bo pri skakanju na trampolinu moral upoštevati. Še vedno niste prepričani? Morda vas prepriča dejstvo, da skakanje na trampolinu krepi otrokovo samozavest. Prvi skoki so lahko izjemno zastrašujoči, nato pa postaja vse skupaj vedno lažje. Premagovanje strahu daje otroku občutek, da zmore premagovati in obvladovati težke in zastrašujoče situacije. Trampolin na domačem dvorišču je lahko pri tem odličen pripomoček.

Več o pravilni izbiri trampolina lahko preberete tukaj.

Spodbutite kreativnost in domišljijo s peskovnikom ali igralno hiško

Naj se sliši še tako nenavadno – peskovnik ali igralna hiška sta odlična pripomočka za razvoj otroka. Z igro v igralni hiški in v peskovniku otrok razvija številna področja: fino motoriko, koordinacijo oko – roka, kreativnost in domišljijo, senzorične sposobnosti (npr. različne vrste peska, različne strukture v hiški). 

Vendar to ni vse. Peskovnik in igralna hiška sta med drugim tudi odličena prostora za druženje. Otroke spodbudita k skupinski igri, pogosto se lotijo ustvarjanja skupnih »projektov« ali ustvarijo skupno domišljijsko situacijo. Ob tem morajo seveda komunicirati, se dogovarjati in iskati rešitve za morebitne težave in konflikte, do katerih je v njihovem »projektu« prišlo. Iz tega sledi, da je igra v igralni hiški in peskovniku dobra tudi za učenje kreativnega in celostnega reševanja problemov ter razvoj komunikacijskih in jezikovnih vrlin.

Več o tem, zakaj je peskovnik odlična izbira za nakup, preberite tukaj.

Katero zunanje igralo torej izbrati?

Izbira zunanjega igrala je zelo odvisna od starosti vašega otroka, njegovih interesov, pa tudi prostora, ki ga imate na voljo. Morda začnite s prostorom, če je le ta zelo omejen, bo gugalnica ali kakšen manjši tobogan moral zadostovati. V kolikor prostor ni omejitev, pa na prvo mesto postavite sposobnosti svojega otroka in ocenite ali je že dovolj razvit za samostojno uporabo izbranega igrala. Izbira igrala, ki razvojno še ne ustreza otroku lahko povzroči le strah pred uporabo in slabo voljo, ker otrok igrala ne bo želel uporabljati.  Vsekakor pa vam priporočamo, da pred nakupom igrala opazujete svojega otroka pri igri na igriščih ali v parku. Z opazovanjem boste ugotovili, katero igralo vaš otrok najraje uporablja, s tem boste lahko prepričani, da bo igralo z veseljem uporabljal tudi, ko ga boste postavili na domačem vrtu.

Prikaži več
Zapri