Gugalnice

Filtriraj
Nakupovalne možnosti
Znamka
 1. PARADISO 1 Izdelek
Cena
Barva
 1. Črna 1 Izdelek
 2. Rdeča 2 Izdelki
 3. Siva 2 Izdelki
 4. Večbarvna 5 Izdelki
 5. Zelena 5 Izdelki
Starost otroka
 1. 10 mesecev 1 Izdelek
 2. 6 mesecev 3 Izdelki
 3. 3 let 5 Izdelki
 4. 9 mesecev 1 Izdelek
Prikazanih 14 od 14 izdelkov
Razvrsti po
 1. Dodaj na seznam želja
  Gugalnica gnezdo
   
  Gugalnica gnezdo
  64,99 €
  ali od 11,52 € / mesec
  Quickview
 2. Dodaj na seznam želja
  Gugalnica Gugalnica
   
  Gugalnica
  89,99 €
  ali od 15,95 € / mesec
  Quickview
Prikazanih 14 od 14 izdelkov
Razvrsti po

Gugalnica – večna klasika za vso družino

Otroške gugalnice so tradicionalna igrala, ki jih otroci na igriščih in parkih najraje uporabljajo. Zato ni čudno, da je med starši izjemno priljubljen tudi nakup gugalnice za domači vrt.

 Guganje otroke pomirja, zato ga obožujejo že dojenčki, a pred nakupom gugalnice morate biti pozorni na nekaj ključnih lastnosti, da boste izbrali gugalnico, ki bo zabavna a tudi varna za vaše najmlajše.

Izberite gugalnico primerno starosti vaših otrok

Pri nakupu gugalnice morate v prvi vrsti biti pozorni na to, da je gugalnica primerna za starost vašega otroka. Gugalnice, ki so namenjene dojenčkom od 6. meseca naprej, imajo oporo za hrbet in prednje varovalo, ki zagotavlja, da dojenček ne bo padel iz gugalnice. Če se bojite, da bo takšno gugalnico otrok prehitro prerasel, izberite takšno, ki raste z vašim otrokom. Gugalnice, ki se prilagajajo starosti otroka, so lahko sicer na začetku malo dražje, a jih boste uporabljali dlje.

Upoštevajte število otrok, ki se bo želelo gugati

Pred nakupom razmislite tudi o številu otrok, ki se bo igralo z gugalnico. Če imate več kot enega otroka ali živite skupaj s sorodniki in se otroci pogosto igrajo skupaj, je bolje, da niti ne razmišljate o nakupu le enojne gugalnice. Raje izberite dvojno gugalnico ali t. i. gugalnico gnezdo, na kateri se lahko hkrati guga več otrok. 

Razmislite o prostoru, ki ga imate

Boste gugalnico obeslili na terasi ali morda na drevo? Imate morda dovolj prostora, da boste postavili samostoječo gugalnico? Vsekakor bodite pozorni, da gugalnici namenite dovolj prostora, ne le v smeri, ki je namenjena guganju temveč tudi ob straneh. V kolikor želite postaviti samostojočo gugalnico, poskrbite tudi za primerne temelje. Kakšne temelje potrebuje gugalnica, je običajno napisano v navodilih posamezne gugalnice, zato jih dobro preberite.

Izberite obstojne materiale

Čeprav lahko lesene gugalnice izgledajo lepše, pa les, ki je naravni material, zahteva veliko več nege. Večina gugalnic v naši ponudbi je zato narejena iz kovine in/ali UV obstojne plastike, ki praktično ne potrebuje vzdrževanja. 

Prikaži več
Zapri