Peskovniki

Filtriraj
Nakupovalne možnosti
Znamka
  1. IPAE PROGARDEN 2 Izdelki
  2. PARADISO 2 Izdelki
Cena
Barva
  1. Rumena 1 Izdelek
  2. Večbarvna 2 Izdelki
  3. Zelena 1 Izdelek
Starost otroka
  1. 18 mesecev 2 Izdelki
  2. 3 let 2 Izdelki
Prikazanih 4 od 4 izdelkov
Razvrsti po
Prikazanih 4 od 4 izdelkov
Razvrsti po

Peskovnik – za ure in ure zabave na prostem

Zagotovite svojemu otroku ure in ure zabave v toplih pomladnih in poletnih dneh z novim otroškim peskovnikom. Najboljša stvar pri peskovniku je, da omogočajo otroški domišljiji ustvarjanje neomejenih svetov, ko otrok išče zakopan zaklad ali z bagrom podira ustvarjene hribčke.

Pred nakupom peskovnika za otroke pa morate razmisliti o nekaj dejavnikih, kot je kakšen material peskovnika želite, kakšna naj bo njegova oblika in ali vaš peskovnik potrebuje pokrov

Peskovniki s pokrovom

Večina peskovnikov v ponudbi Pikapolonice ima priložen tudi pokrov. Peskovnik s pokrovom je zelo priročen in odlična izbira, če peskovnika ne boste postavili pod streho. Večina peskovnik postavi prav na trato, kjer nima zaščite, zato bo pokrov ščitil pesek pred dežjem, odpadlimi listi in drugo umazanijo, ki jo lahko prinese veter. Peskovnik s pokrovom bo lahko vaš otrok uporabljal takoj po dežju, saj ne boste rabili čakati, da se pesek posuši. Posebej uporaben pa bo pokrov v jeseni, ko z dreves odpada listje, manjše vejice in plodovi, ki lahko v peskovniku povzročijo pravi nered. Če ne želite peska v peskovniku menjavati vsako pomlad, vam priporočamo, da izberete peskovnik s pokrovom

Oblika peskovnika

Oblika peskovnika je pomembna predvsem iz dveh vidikov: 

  1. Prostor, ki ga imate na voljo. Če ste zelo omejeni s prostorom boste morali biti pri izbiri pozorni ne le na dimenzije, temveč tudi obliko peskovnika. Običajno sicer v prostor najležje umestimo kvadratni peskovnik, a če je prostor podolgovate oblike, vam bo morda bolj pasal podolgovat peskovnik v obliki povodnega konja.
  2. Vzdušje, ki ga želite pričarati svojemu otroku. Z obliko peskovnika boste zelo enostavno v otroku vzbudili določeno vzdušje, ki ga želite pričarati na vrtu. Če želite, da vaš vrt pričara vzdušje plaže, izberite peskovnik v obliki školjke. Če je vaš vrt bolj podoben travniku, pa izberite igrivo pikapolonico ali nagajivo žabico. 

Pri obliki bodite pozorni tudi na pokrov, saj so nekateri peskovniki oblikovani tako, da lahko, ko je peskovnik odprt, v pokrov natočite vodo in vaš malček bo lahko užival v igri v peskovniku in bazenu hkrati.

Material peskovnika

Večina peskovnikov v naši ponudbi je narejena iz UV stabilne plastike, ki je odporna na zunanje vplive in ne potrebuje dodatnega vzdrževanja. Če ste pristaš naravnih materialov in vas ne moti, da bi morali peskovnik občasno tudi zbrusiti in zaščititi s premazom, pa izberite lesen peskovnik

Igrače za peskovnik

Ob nakupu peskovnika ne pozabite na igrače za peskovnik. Grabljice, lopatke, kanglice, mlinčki, samokolnice in drugo vas čakajo v naši ponudbi, da bo igra v peskovniku zares vesela.

Preverite ponudbo igrač za peskovnik TUKAJ.

Prikaži več
Zapri